caixa popular

El jutge dels 'papers de Bárcenas' cita com a investigat Vicente Cotino i com a testimoni Costa el 24 i 25 de juliol

El jutge dels 'papers de Bárcenas' cita com a investigat Vicente Cotino i com a testimoni Costa el 24 i 25 de juliol
12/07/2018 -

El magistrat de l’Audiència Nacional que instrueix la causa sobre el presumpte finançament irregular del PP, José de la Mata, ha acordat citar en qualitat d’investigat l’empresari Vicente Cotino -nebot de l’ex-vicepresident del Govern valencià i exdirector de la Policia Nacional Juan Cotino- i l’ex-secretari general del PPCV Ricardo Costa els pròxims 24 i 25 de juliol, respectivament.

El jutge que investiga aquest cas, també conegut com ‘els papers de Bárcenas’, acorda part de la bateria de diligències formulades per l’acusació popular que exerceix Esquerra Unida i cita com a testimonis José Luis Montesinos, ex-director general de l’empresa Constructora Hispánica i l’exdiputada Carmen Rodríguez Flores, tots dos per al dia 24 de juliol pel seu coneixement sobre el presumpte finançament irregular del PP. Per al dia 25 crida a declarar l’exalcalde de Boadilla del Monte Arturo González Panero.

No obstant açò, el titular del Jutjat Central d’Instrucció número 5 rebutja citar en qualitat d’investigat l’extresorer del PP Luis Bárcenas en considerar que no resulta necessària perquè els fets que relata l’acusació en el seu escrit “no constitueixen novetat en el procediment”.

Esquerra Unida va formular aquesta petició després de conéixer-se la detenció de Cotino –condemnat en la peça de Gürtel València– en el marc de l”operació Erial’ dedicada al cobrament de comissions il·legals a canvi d’adjudicacions públiques, en la qual també va ser detingut l’expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana. EU va exposar aleshores que Cotino està al capdavant de l’empresa Sedesa, la qual apareix entre les donants del PP d’acord amb la comptabilitat ‘b’ que portava l’extresorer de la formació.

Igualment, el magistrat De la Mata reitera el requeriment a l’empresa Degremont perquè aporte documentació sol·licitada que acreditaria les retribucions percebudes pels empresaris Plácido Vázquez, Rafael Palencia i l’exconseller de l’empresa Jaime Montaner.

DECLARACIONS DE COSTA SOBRE L’F1

També demana que es lliure exhort al Jutjat d’Instrucció número 17 de València a fi que remeta testimoniatge de la declaració que Ricardo Costa -condemnat a quatre anys en la peça de les activitats de la Gürtel a València- va prestar davant la Fiscalia Anticorrupció i la que va prestar el passat 14 de juny en qualitat d’investigat en la peça secreta relacionada amb la construcció del circuit urbà de l’F1 a València.

Segons EU, les diferents investigacions judicials han determinat “un ‘modus operandi’ continuat perpetrat pels extresorers del PP i investigats en aquesta causa, Álvaro Lapuerta i Luis Bárcenas, en el qual alhora que han anat rebent una sèrie d’entrega de diners en efectiu per a nodrir de fons les arques opaques del PP, haurien estat realitzant diverses maniobres amb altres membres del partit amb responsabilitats en l’Administració Pública a fi de facilitar l’adjudicació d’obra pública”.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + 4 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris