25n
25N
25N

El jutge cita a Camps el dilluns en l'Audiència Nacional per a notificar-li que haurà d'anar a judici per Gürtel

El jutge cita a Camps el dilluns en l'Audiència Nacional per a notificar-li que haurà d'anar a judici per Gürtel
20/09/2019 -

El jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata ha citat dilluns que ve a les deu del matí a l’expresident valencià Francisco Camps per a notificar-li que s’asseurà al banc dels acusats per l’adjudicació d’un contracte a la trama Gürtel en l’edició de Fitur de l’any 2009. En el juí, que encara no ha sigut assenyalat, s’enfronta a delictes de prevaricació, frau a l’administració i tràfic d’influències.

El titular del Jutjat Central d’Instrucció número 5 considera que ha quedat acreditat que “amb la finalitat d’afavorir els interessos econòmics” de l’empresa Orange Market, tal com havia ocorregut en les edicions anteriors de Fitur, i per a acontentar els seus gestors davant l’elevat deute acumulat fins a l’any 2008 en favor d’aquesta mercantil per la celebració d’actes del PP en aquesta comunitat”, els líders de la Gürtel “es van concertar amb Camps perquè aquest disposara el necessari” perquè el contracte del muntatge de l’stand fora directament a l’esmentada societat.

Segons el magistrat, l’expresident valencià, juntament amb el cap de la trama, Francisco Correa, el qui fora la seua ‘mà dreta’ a la Comunitat Valenciana i responsable d’Orange Market, Álvaro Pérez Alonso ‘el Bigotes’, el gerent de l’empresa Cándido Herrero, “van actuar perquè aquesta adjudicació il·lícita no l’assumira l’Agència Valenciana de Turisme com fins aleshores, sinó directament Presidència de la Generalitat a través de la Direcció general de Promoció Institucional com a centre directiu sota l’autoritat del president”.

De la Mata detalla al llarg de la resolució els indicis acumulats contra Camps i assenyala que altres investigats que han apuntat cap a ell, com Pérez Alonso, no han fet una “declaració aïllada o inconnexa”, com invoca la defensa de Camps, sinó que existeix un “arsenal d’indicis, molt consistents, cadascun d’ells suficientment acreditat, que permet afirmar” que l’exdirigent ‘popular’ va participar directament en l’adreçament del contracte.

DEUTE MULTIMILIONARI

“Ho va fer per a afavorir Orange Market, com venia fent des de 2005, a canvi de la seua paciència i resignació davant l’impagament del multimilionari deute que el Partit Popular de la Comunitat Valenciana tenia i la seua col·laboració en acceptar les il·legals fórmules de pagament que el Partit Popular utilitzava per a anar cancel·lant l’indicat deute”, assevera el magistrat.

Així doncs, l’instructor conclou que l’aleshores directora general de Promoció Institucional, Dora Ibars, “sí va rebre indicacions dels seus superiors en la Generalitat, i més concretament de Camps, perquè actuara en la forma que ho va fer en relació amb l’adjudicació de l’stand de Grans Esdeveniments en Fitur 2009”.

Anticorrupció acusa Camps de prevaricació i frau i demana 2 anys i mig de presó. L’acusació popular que exerceix el PSOE eleva la seua petició a 9 anys en afegir a aquests delictes el de tràfic d’influències, a més de 15 anys d’inhabilitació absoluta i 16 anys d’inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic.

Juntament amb l’expresident valencià s’asseuran en el banc dels acusats altres 27 acusats, entre els quals estan ex-alts càrrecs de la Generalitat i els líders de la Gürtel que haurien participat en la manipulació del contracte a Orange Market.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 3 =

bombers
CCCC
bombers