caixa popular

El dijous s’aprovarà la nova Ordenança d’aparcaments de València

En principi, el Ple municipal l’aprovarà junt amb el nou reglament de l’EMT i 15 dies després de publicar-se al BOP entrarà en vigor

El dijous s’aprovarà la nova Ordenança d’aparcaments de València
26/02/2019 -

El pròxim Ple de l’Ajuntament de València del 28 de febrer aprovarà, previsiblement, la nova Ordenança d’aparcaments, un ordenament que regula els estacionaments fora de la via pública, és a dir, els dels garatges, estacionaments per a turismes, aparcaments per a autobusos i camions en edificis o subsòls. Ho farà després que passara ahir per la Comissió d’Urbanisme del Consistori.

Aquesta normativa ha romàs a exposició pública i, d’aquesta manera, derogaria les mesures actuals, vigents des del 1994. L’augment de l’amplària dels carrils de circulació o l’ús d’estacionaments per a bicicletes seran algunes de les qüestions que contemple.

Segons l’Ajuntament de València, gràcies a les al·legacions que s’han presentat durant la fase d’informació pública s’ha millorat el text, sobretot quant a les condicions que han de complir els garatges en edificis d’habitatges, ja que, malgrat que es regeixen per una normativa específica, poden veure’s afectats en alguns aspectes d’aquesta ordenança. A més, s’ha simplificat el títol relacionat amb l’estacionament de les bicicletes després de la modificació de l’article 78 de la Llei 6/2011 de mobilitat de la Comunitat Valenciana el passat desembre, ja que aquesta llei ha augmentat el detall de regulació sobre com han d’estacionar.

Així, la nova Ordenança d’aparcaments entrarà en vigor una vegada acabe el termini de 15 dies hàbils a comptar des de la publicació en el Butlletí Oficial de la Província de València (BOP) i la ciutadania podrà consultar les seues mesures en la seu electrònica de l’Ajuntament de València i en la seua pàgina web.

També el nou reglament de l’EMT

bus-EMT (1)

Aquest dilluns també va passar per la Comissió d’Urbanisme de l’Ajuntament de València el nou reglament de l’Empresa Municipal de Transports (EMT), que va iniciar la seua redacció després de recollir les diferents esmenes. Així mateix, el dijous s’aprovarà pel Ple municipal, previsiblement, i una vegada s’aprove per ambdós òrgans, s’exposarà al públic durant un mes perquè puga presentar més esmenes si ho desitja. El següent Ple serà el que, per fi, aprove els nous canvis.

I és que el reglament vigent no ha tingut cap actualització des de 2005 i això ha conduït a la regidoria de Mobilitat Sostenible de Giuseppe Grezzi a “adaptar-se a la realitat actual”. En concret, les noves normes dels autobusos valencians passaran per permetre l’entrada dels animals, l’acostament dels col·lectius més vulnerables a la seua casa (sense eixir de la ruta), la prohibició de la publicitat que incite al joc i la de fumar en les marquesines, entre altres.

Més informació


0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − dos =