caixa popular

Quasi la totalitat dels participants en els jocs esportius municipals tenen un bon comportament

Quasi la totalitat dels participants en els jocs esportius municipals tenen un bon comportament
25/08/2017 -

El 85 % dels 722 equips participants en la temporada esportiva 2016-2017 del programa dels Jocs Esportius Municipals han obtingut una qualificació superior a 3 punts sobre els 5 que hi ha com a màxim. Aquest resultat apunta al fet que els participants en la competició esportiva escolar han mostrat un bon comportament esportiu durant la temporada.

Aquestes dades corresponen al programa “Valora el joc net”, inclòs dins dels Jocs Esportius Municipals, un programa de valoració i competició esportiva escolar organitzat per l’FDM en col·laboració amb les federacions/entitats esportives valencianes i en què participen els joves escolars a través dels centres educatius i clubs esportius en un total de sis modalitats esportives d’equip: bàsquet, handbol, futbol sala, hoquei, rugbi i voleibol. En aquest programa participen menors en edat escolar amb edats compreses entre els 6 i els 18 anys.

La regidora d’Esports i Presidenta de l’FDM, Maite Girau, ha afirmat que “és important combatre la violència en l’esport des de les edats més primerenques per a aconseguir que els xiquets i joves assumisquen com a propis els valors de l’esport”.

Esta iniciativa està encaminada a la valoració del comportament dels diferents agents que interactuen en la trobada esportiva. Els mateixos educadors (entrenadors i àrbitres – observadors qualificats) actuen com a observadors de la competició i fan les seues valoracions en funció del que s’ha viscut en les respectives trobades, partits i jornades de la competició. El programa, que compleix ja tres temporades, es complementa, a més, amb observacions de camp i acció dels comités disciplinaris.

Les valoracions es realitzen a través d’Internet i es registren en una base de dades de l’FDM, la qual cosa permet seguir la trajectòria esportiva dels esportistes, entrenadors i àrbitres al llarg de tot l’any i observar si la seua conducta respon als valors del joc net. A més, es publica la classificació general de joc net dels equips (mitjana de valoració de jugadors, entrenador i públic acompanyant).

Per a la pròxima temporada, l’FDM millorarà el programa intensificant la sensibilització del col·lectiu arbitral, en col·laboració amb les federacions i centrant l’acció de control sobre aquelles entitats esportives amb pitjors resultats de comportament esportiu.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + dinou =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios