25n
25N
25N

'Jocs de calor': un juliol de "cine" per als més menuts de Picassent

La huitena edició de l’Escola d’Estiu de teatre ‘Jocs de Calor’ de Picassent, que enguany gira al voltant del cinema, finalitza aquest divendres 26 de juliol

'Jocs de calor': un juliol de "cine" per als més menuts de Picassent
22/07/2019 -

Picassent compta amb una àmplia oferta d’escoles d’estiu perquè els més xicotets de casa puguen decidir, ells mateixos, a quina escola prefereixen anar al juliol. Entre elles, trobem l’Escola d’Estiu de Benestar, que té lloc en el CEIP Mare de Déu de Villivana, l’Escola d’Estiu d’Esports, en el Poliesportiu Municipal, i finalment, i no per això menys important, una escola una mica especial: la ‘Jocs de Calor’ de teatre, que s’organitza en l’Aulari Municipal de la Música i les Arts (AUMA).

EL TEATRE COM A ESTRATÈGIA D’INCLUSIÓ SOCIAL

La dramaturga i actriu Jesica Fortuny, coordinadora de l’Escola Municipal de Teatre de Picassent (EMTP) i, també, de ‘Jocs de Calor’, ens conta que “el dia de la inscripció sempre es creen cues enormes, ja que aquesta és una escola que només té 40 places i tothom vol repetir”. “Molts pares, durant la inscripció, acampen en la cua a fi d’aconseguir una plaça per al seu fill o filla”, declara la llicenciada en Arts Escèniques.

Enguany, l’escola celebra que porta huit juliols consecutius albergant a xiquets de 7 i 14 anys que volen fer teatre. Alguns d’ells són alumnes de l’EMTP, però uns altres no, i “observar la unió que es forma entre ells en acabar el mes no té preu”, afirma Jesica. La coordinadora també confirma que “es crea un ambient de respecte entre tots els alumnes”, ja que creu que “el teatre i les arts escèniques en general tenen un fort component sociabilitzador i d’inclusió”.

LES ACTIVITATS DE ‘JOCS DE CALOR’

Cada any, l’escola ‘Jocs de Calor’ tria una temàtica. Per a aquesta edició, s’ha triat el seté art, és a dir, el cinema. Fortuny ens explica que els alumnes preparen un projecte conjunt cada setmana: durant la primera, els alumnes van realitzar una mostra a l’escenari del teatre municipal, per a practicar les arts escèniques; la segona setmana, van rodar un lipdub -una espècie de videoclip musical gravat en una sola presa-, endinsant-se ja en el món de l’audiovisual; la tercera, van filmar diversos curtmetratges i, a més, van entrar en contacte amb el món dels mitjans de comunicació amb la producció d’un programa de ràdio. Aquesta setmana, que serà l’última, l’escola convidarà, a manera de comiat, als pares i famílies per a fer-los una mostra de tot el que han fet els alumnes durant aquest juliol.

Jesica ens conta que, a part de realitzar aqueixes activitats, també fan “treballs manuals, però sempre dirigides, íntegrament, al món de les arts escèniques”. A més, ‘Jocs de Calor’ també intenta “aprofitar els recursos municipals amb els quals compta l’escola”, així doncs, Fortuny ens informa que durant les últimes tres setmanes, els alumnes de l’escola d’estiu han realitzat tres excursions diferents. L’actriu ens parla de l’excursió a la Casa Jove “la Torta” o el parc natural l’Omet, els dos enclavats a Picassent. La coordinadora afirma, al seu torn, que es realitzen aquestes eixides amb l’objectiu de “formar a petits ciutadans conscients del seu entorn“.

Com a novetat, enguany l’escola realitzarà l’anomenada ‘Nit a l’AUMA. La nit del dilluns 22 al dimarts 23, els alumnes de l’escola ‘Jocs de Calor’ portaran els seus sacs de dormir a l’AUMA i es prepararan activitats nocturnes relacionades amb el món del cinema i, com de les arts escèniques.

ELS MONITORS DE ‘JOCS DE CALOR’

‘Jocs de Calor’ està formant per quatre monitors, comptant també a la mateixa Jesica. Entre ells es troba l’actriu Marina Alegre, l’actor especialitzat en mímica i “clown” Fabián García i el ballarí David Merino.

Tots ells, al costat de l’equip de monitors en pràctiques -conformat per antics alumnes de l’escola que, a causa de la seua edat, ja no poden cursar-la- faran tot el possible perquè els 40 alumnes de 7 i 14 anys no obliden mai un estiu replet de teatre, cinema i noves amistats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − 6 =