25n
Orgull
Orgull

Jocs d'Atzar, un mercat creixent per a Espanya gràcies als beneficis fiscals

La rebaixa de la fiscalitat va tenir com a conseqüència una expansió del model i el mercat del joc en línia

Jocs d'Atzar, un mercat creixent per a Espanya gràcies als beneficis fiscals
29/08/2018 -

No hi ha dubte que un dels mercats en expansió dins del territori espanyol és el de Jocs d’Atzar i Apostes En línia, que si bé han sigut molt famosos per la creació de casino i salons de jocs al llarg de les últimes dècades, també s’ha anat recolzant últimament en la tecnologia i els llocs per internet, generant noves formes d’atraure clientela jove i augmentar ingressos, sense la necessitat d’oferir un servei extra que no siga el joc, i d’aquesta manera estalviar-se altres problemes dins del local.

Tot açò va ser recolzat per la decisió de l’exministre d’Hisenda Cristóbal Montoro, en establir una reducció en les regulacions de càrrecs impositius d’aquests jocs de forma en línia, disminuint la seua quota del 25% al 20% per a així atraure major clientela, recolzar la legalització dels mateixos i suprimir llocs il·lícits (no registrats) dins de la regió. Com a extra, l’administració també va recolzar la creació d’una quota encara menor en els governs de Ceuta i Melilla, que passaria a ser de tan sols un 10%.

Aquesta decisió enxamparà a varis per sorpresa, però no se cerca una altra cosa que una maniobra d’expansió econòmica a través de l’atracció de fons. I és que a través de la recaptació de menor ingressos fiscals, es genera la intenció d’atraure a gegants del sector instal·lats en les proximitats com Gibraltar, ja que les empreses amb domicili fiscal en el Penyal veuran incrementada la fiscalitat d’aquestes activitats com a conseqüència del Brexit i del context europeu general referit a aquests jocs i sistemes d’apostes.

Si aconsegueixen el seu objectiu, pot realitzar-se un augment en el nombre de registres de cases d’apostes en el país, que de tenir èxit recaptarien un major ingrés fiscal per a les arques de l’executiu nacional. Segons els nombres del 2017, publicats per Tragaperras Web, aquestes organitzacions van moure la quantitat de 13 mil milions d’euros, una quantia que per a 2018 s’espera que seguisca augmentat gràcies a les polítiques implementades en el projecte Pressuposat General de l’Estat de 2018.

Es pot dir que aquesta rebaixa de la fiscalitat va tenir com a conseqüència una expansió del model i el mercat d’apostes en línia, que de mantenir el seu ritme creixent generarà més dels 53 milions d’euros que va recaptar el fisc en el final de l’any anterior i, amb la reducció a Ceuta i Melilla de tan sols un 10%, estaríem parlant d’un “paradís fiscal” per a aquest tipus d’empreses que cerquen generar el major ingrés possible, sense perdre-ho en impostos.

Aquesta assimilació estaria sent ben analitzada per empreses constituïes a Malta i Gibraltar, que no veurien amb mals ulls moure les seues operacions a aquestes ciutats autònomes, així com diverses empreses dominadores del sector espanyol com 888, Betway, Bwin, Pokerstars i moltíssims altres. Amb açò, s’obtindran nous ingressos nets per a l’Administració Pública, així com un major nombre de llicències a tramitar per a la Direcció general d’Ordenació del Joc i, amb açò, una ampliació del mercat nacional.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − nou =