caixa popular

Un món de fantasia en la terrassa de la Fe per als menors ingressats

El jardí de Juegaterapia en l’hospital La Fe de València s’inaugurarà enguany

Juegaterapia.org

Un món de fantasia en la terrassa de la Fe per als menors ingressats
30/04/2018 -

La Fundació Juegaterapia té una missió molt clara: Ajudar, a través del joc, als menors malalts de càncer, intentant, així, millorar la seua estada en els hospitals. És aquesta la principal motivació que els mou a estar impulsant contínuament accions, que no solament milloren el dia a dia de tots aquests xiquets hospitalitzats, sinó que a més, tal com ens explicava Valle Sallés, directora de Juegaterapia, en una entrevista que li va fer València Extra, ‘el joc és necessari per a tots els xiquets, però per als xicotets que han de passar llargues estades en els hospitals amb una sensació d’angoixa i incertesa, encara més. Mario Alonso Puig, metge cirurgià i conferenciant, ens va explicar que quan el xiquet juga i aconsegueix abstraure’s per complet, el seu cervell allibera endorfines, que són analgèsics naturals i algunes arriben a ser fins a 300 vegades més potents que la morfina‘.

D’aquesta manera, i en eixe intent per recuperar la condició de xiquets per a tots aquests menors hospitalitzats, Juegaterapia va crear el projecte ‘El jardín de mi hospi‘, una iniciativa que recupera els terrats dels hospitals per a convertir-les en zones verdes de joc, que ajuda als xiquets a oblidar-se, per un moment, dels seus tractaments per a endinsar-se en un món de fantasia. En aquest sentit, i després de realitzar aquest projecte en l’Hospital 12 d’Octubre i el Gregorio Marañón de Madrid, li va tocar el torn a l’hospital La Fe de València.

La Fe

Després de molt esforç i dedicació per part de la fundació Juegaterapia, però també gràcies a la col·laboració de la ciutadania, que ha manat sms per a col·laborar amb aquest projecte, així com a empreses que també s’han involucrat per a aportar el seu granet de sorra, fa uns mesos, València Extra anunciava l’inici de les obres del ‘Jardín de mi hospi’ de La Fe.

Aquest espai verd de somni, que ha sigut dissenyat, de manera solidària, pels arquitectes Iñaqui Carnicero i Lorena del Río de l’estudi d’arquitectura RICA*, recrea un món màgic de 1.200 metres quadrats, que comptarà amb zones de joc i de relax, però també amb arbres i plantes que convertiran aquest espai en desús en un bosc. No obstant això, el més sorprenent d’aquest jardí és que els xiquets també podran gaudir d’ell a les nits. I és que utilitzant un material específic, que captarà la llum del dia, aconseguiran que, a la nit, s’emeta una llum que recorde a les cuques de llum. Un món de fantasia en el qual han volgut plasmes els desitjos de tots els menors ingressats.

En aquest sentit, Valle Sallés explicava la importància d’aquests espais. ‘Quan els xiquets estan una miqueta millor de salut, i els seus metges els deixen eixir a jugar fora, no tenen espais segurs en els hospitals per a ells, on poder jugar a l’aire lliure. Són xiquets molt fràgils, que tenen baixades de defenses, per la qual cosa no sempre poden anar a jugar a les zones comunes de joc dels hospitals on hi ha altres xiquets amb altres patologies’. Amb aquest jardí els temors desapareixen i, clar, ‘eixir a jugar una estoneta cada dia, els retorna a la seua vida de xiquet‘.

Les obres del ‘Jardín de mi Hospi’ de La Fe avancen a molt bon ritme, i tot apunta al fet que, enguany, ja estarà finalitzat. La seua ubicació es troba en la terrassa de la segona planta del centre sanitari, enfront de la Unitat Pedagògica, on els menors reben classes diàries. D’aquesta manera, servirà com a zona d’esbarjo tant per als pacients infantils que assistisquen a les seues activitats educatives, així com per a tots aquells menors i familiars de pacients ingressats en el centre sanitari.

I per què en La Fe?

L’àrea infantil de l’Hospital La Fe compta amb un espai destinat exclusivament per a menors amb quasi 18.000 m². En xifres assistencials, aquest hospital atén una mitjana de 160 urgències infantils diàries, practica quasi 5.000 intervencions quirúrgiques a l’any i registra prop de 8.000 ingressos pediàtrics anuals.

Etiquetes


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + setze =

Paiporta
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris