25n
25N
25N

Jutges per a la Democràcia demana investigar si va haver-hi "negligència" de la Conselleria en la fallada del desfibril·lador

Assegura que no s’ha convocat des de gener al comité de coordinació de prevenció de riscos laborals

Jutges per a la Democràcia demana investigar si va haver-hi "negligència" de la Conselleria en la fallada del desfibril·lador
21/10/2019 -

La secció territorial valenciana de Jutgesses i Jutges per a la Democràcia ha expressat la seua “preocupació” davant la recent defunció per parada cardiorespiratòria d’una persona a la Ciutat de la Justícia de València, “que ha posat de manifest que l’únic desfibril·lador existent en les instal·lacions no funcionava correctament”. Davant aquests fets, l’organització demana investigar si hi ha hagut “negligència” de la Conselleria de Justícia.

L’associació de jutges manifesta, en un comunicat, que “ha d’investigar-se i aclarir-se l’ocorregut, a l’efecte que es determine si ha existit alguna negligència en la gestió per part de la Conselleria de Justícia”.

“No podem oblidar –recalquen– que per la Ciutat de la Justícia passen diàriament milers de persones, a més del nombre important de treballadors i treballadores de diferents sectors professionals que exerceixen la seua activitat laboral en aquest recinte. La Generalitat és la titular de l’edifici i ha de complir el Decret 159/2017, aprovat pel propi govern valencià, que regula la instal·lació i ús dels desfibril·ladors, així com el seu manteniment”.

A més, posen en relleu que el departament que dirigeix Gabriela Bravo “no ha convocat des de gener al comité de coordinació de prevenció de riscos laborals, a pesar que el mateix havia de reunir-se amb caràcter trimestral”.

“DESÍDIA”

Sobre aquest tema, lamenten que “la falta de funcionament d’aquesta taula tècnica mostra certa desídia de l’actuació institucional en la matèria”.

D’altra banda, l’entitat agrega que la Conselleria de Justícia està adoptant tot tipus de mesures, que afecten possibles riscos laborals, com a actuacions sobre entrades i eixides dels edificis judicials, sense comptar amb la participació dels delegats de prevenció dels col·lectius professionals afectats. “I tampoc s’informa els delegats de prevenció de les situacions de diferents seus judicials, en referència a deficiències de climatització, funcionament d’ascensors i altres elements de les instal·lacions”, postil·len.

“El greu incendi que va causar importants danys a la Ciutat de la Justícia ja va mostrar serioses deficiències en el manteniment de les instal·lacions i en el seguiment sobre el funcionament apropiat d’aquestes. La referida situació anòmala del desfibril·lador torna a mostrar de nou visibles manques de manteniment. Per això, des de Jutgesses i Jutges per a la Democràcia requerim a la Conselleria de Justícia perquè acorde mesures efectives que eviten els riscos en matèria de seguretat i salut que generen aquestes situacions”, conclouen.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × dos =