caixa popular

Juan Ramón Adsuara: "amb el municipalisme podrem recuperar altres institucions com la Diputació o la Generalitat"

Parlem amb el President de la Gestora del PP de la província de València i alcalde d’Alfafar

Juan Ramón Adsuara: "amb el municipalisme podrem recuperar altres institucions com la Diputació o la Generalitat"

Vuit anys al capdavant del municipi d’Alfafar i una gestió que ha fet un gir de 180 graus, Juan Ramón Adsuara s’ha guanyat per mèrits propis ser el nou President de la Gestora del PP de València a nivell provincial. Ara assumeix un nou repte i és impregnar d’il·lusió als candidats i candidates dels municipis de la província de la seua filosofia de treball. Proper, clar però sobretot treballador, Juan Ramón Adsuara afronta esta nova etapa amb la mateixa il·lusió: fer del municipalisme la marca de tot el PP a la província de València i per això, s’ha de xafar carrer i parlar amb els veïns i veïnes.

Com et sents al ser nomenat president de la Gestora i que la Direcció General confie en tu per a este càrrec?

És una responsabilitat perquè que Isabel Bonig diga el teu nom i Madrid diga el teu nom, la veritat és una gran responsabilitat però l’experiència et va dient que si n’hi ha èxit i es compleixen objectius és perquè hi ha un treball anterior.

‘No hi ha cap fórmula màgica, és treballar i treballar i ficar-li passió a les coses’

No s’ha de tindre por de treballar i nosaltres ací en 2011 teníem una situació molt complicada i vuit anys després, estem pensant en un model de ciutat de futur, estem en un 10% de deute, o siga que estem en una situació que era impensable fa vuit anys.

Com s’ha aconseguit? No hi ha cap fórmula màgica, és treballar i treballar i ficar-li passió a les coses. Pense que la Gestora pràcticament és el mateix. És la coordinació dels municipis de menys de 20.000 habitants i és ficar-se a treballar i quan una persona es posa, al final van eixint les coses i no estic jo de president de la gestora, n’hi ha nou persones més i entre totes poden sorgir idees.

Ara anem a fer equip entre les comarques i la gestora. Esperem que hi haja dinamisme, moviment, convocar els comités electorals, buscar els candidats i després volem impregnar de municipalisme el que seran unes eleccions valga la redundància municipals.

No podem eixir a un poble i contar coses a nivell nacional. En un poble tampoc has de contar res, sobretot has d’escoltar quines necessitats tenen les persones. Crec en el municipalisme, vull portar-lo sempre i si el puc transmetre i que el porte la gestora, doncs molt millor.

Penses que la teua elecció està relacionada amb el treball municipal ací a la localitat fent d’Alfafar un punt de referència?

Nosaltres hem canviat la forma i hem treballat en el poble diferenciant-nos un poc, fent coses diferents, que realment és arriscar un poc a l’hora de fer les coses.

Primer que res va ser bolcar-nos en la política social. No sé per què tenia un estigma el nostre partit de ser soles lliberals i nosaltres tenim un centre i el PP té un centredreta i ha advocat per les polítiques socials.

Nosaltres l’hem emportat i ens hem bolcat en atendre a les persones. Eixa seria una cosa i una altra serien les polítiques d’inversió en la població que han anat d’acord amb treballar un tipus de CIS, una estadística, una carta de serveis i compromisos i mesurar-los. Què pensa la gent dels serveis que ofereixes? De la policia?De la jardineria?De l’estat de les voreres?De la neteja del poble? A partir d’això, toca fer política i no el que faça un perquè s’inspira sinó el que et diu el carrer.

Una vegada a l’any fem 700 enquestes i si les fas per barris, també coneixes la problemàtica de cada barri i així sabem el que necessita la població i que moltes voltes no és el que volem nosaltres. Tu voldries fer una cosa gran que quede ahí, tangible. Però per exemple els projectes de consciència de treballs en el menor, són intangibles però estàs creant la societat del futur.

Les persones igual no volen una sala auditori i sí que fa falta però ara no és la necessitat primària, Necessitem més l’accessibilitat a les voreres perquè cada dia envellim més. En lloc de gastar-ho en polítiques més lluïdores, ho fem aplicant el sentit comú i és una forma d’escoltar a la gent.

Tenim la porta del despatx oberta, eixim al carrer i canalitzem totes les enquestes i els suggeriments i van tot en la mateixa línia.

Quines seran les principals línies de la Gestora en estos 7 mesos?

Les pautes han de ser eixir al carrer i necessitem gent valenta. Si algú ha de plorar o riure, riurà o plorarà el 27 de maig però fins a eixe dia han de ser portadors dels nostres valors i eixir al carrer. Nosaltres perdó per les persones que han estat en el nostre partit i han fet el que han fet, ja l’hem demanat però no totes les persones són iguals.

‘Els equips o els candidats o candidates que isquen a les eleccions o al carrer, no poden eixir en por.’

Han sigut 4 els que ens han tacat la nostra imatge però hi ha molta gent que en l’anterior legislatura va guanyar i no va poder governar i estes persones venien d’una altra legislatura de fer carrer, de fer municipalisme, i eixa gent no té per què abaixar el cap, ha d’eixir en el cap ben alt.

Si nosaltres pel que siga, poguérem guanyar en el 19 però no poguérem governar, nosaltres eixirem en el cap ben alt, així estava el poble i així l’hem deixat nosaltres. Si això ho interioritzem, hem d’eixir amb el cap ben alt a les eleccions i eixa ha de ser la gestora i els equips o els candidats o candidates que isquen a les eleccions o al carrer, no poden eixir en por.

La nostra idea és treballar per a vore quines ferramentes o fer focus. Soles amb el municipalisme podem recuperar altres institucions com la Diputació de València i després el govern de la Generalitat.

‘Sí, tinc la intenció de continuar a Alfafar, sempre que puc baixe a vore les obres, parlar en la gent, en definitiva, fer poble’

Juan Ramón Adsuara té la intenció de continuar a Alfafar?

Sí, tinc la intenció i ho estic i on dedique temps a la gestora fora del teu temps d’alcalde i aniré compaginant-ho tot. Continue la meua agenda de representació, d’estar en la gent. Per exemple, ara estic amb les presentacions falleres, i tens molt de contacte en les persones, i acudint a les associacions i estant amb la gent.

Sempre que puc i encara que tenim alguns plans provincials en marxa, baixar al carrer i visitar les obres i estar a peu d’obra que els veïns et diguen ací, en definitiva fer poble.

Ara encara tens molta més visibilitat, Juan Ramón faria el pas a nivell provincial o autonòmic. Com et veus?

En principi em veig aplegant a maig d’alguna forma intentant portar 260 candidatures capaces de governar en els pobles i impregnades que som persones normals, treballadors i no som diferents de ningú i en el nostre partit cap tot el món. Ara és ajudar als pobles en formar eixos equips i treballar i seguir treballant en eixos 7 mesos.

Quan començarem a conéixer els candidats?

Ens agradaria que fóra abans de nadal. Ens agradaria que comencen a finals d’aquesta setmana a eixir les executives per als comités electorals i inclús en els llocs on estiga molt clar poden aportar ja el comité electoral i la candidatura. No seran tots d’una volta sinó que el millor la gent que estiga molt clara i que vinga amb el seu equip i que es veja molt proactiva, la gestora ratificarà el que diu el poble i la presidenta també i que senten que estan al carrer ja.

Abans del 31 de desembre se sabran totes les candidatures. En alguna localitat com en tots els partits, escoltarem a totes les parts i ens deixarem portar pel sentit comú. El bo seria que els candidats pogueren interactuar amb veïns i veïnes abans de nadal.

I imaginem que també a grans ciutats com València?

Si de fet la Presidenta Bonig ja manté contactes en candidats de ciutats com Sagunt, Llíria, Ontinyent. i es va conformant. Ella ha creat la il·lusió i només falta que el comité ratifique els candidats. S’ha de transmetre el projecte a tots els agents.

El PP ha sigut un dels partits amb més majories. Què creus que ha de fer per a recobrar la il·lusió?

Dins dels nostres valors, està l’experiència d’haver governat i que quan governem, s’ha treballat i s’ha gestionat. En gestió moltes voltes estàs en el despatx en despatx, de reunió en reunió, per tant sí que hem demostrat que quan hem governat, hem gestionat i gestionar és treballar, quan gestiones, t’equivocaràs però com tots, però com més treballes i més gestiones, ixen més polítiques per al poble.

‘Jo conte la meua experiència les vegades que faça falta i si contar-la, serveix per a poder millorar la societat la contaria tots els dies’

Podrem vore el model d’Alfafar aplicat a altres municipis?

És la intenció, també cadascú ha de tindre el seu estil, la seua idiosincràsia, jo conte la meua experiència les vegades que faça falta i si contar-la, serveix per a poder millorar la societat la contaria tots els dies. De fet en alguna universitat, he col·laborat fent alguna classe o xicoteta ponència contant precisament l’experiència.

Després alguna experiència d’algú veí o veïna que ho ha posat malament en esta crisi i per sort, l’hem pogut ajudar tot i que no hem pogut ajudar a tot, però és el granet d’arena que hem aportat.

Et preocupen les enquestes quan es parla d’un possible “sorpasso” de Ciutadans al PP?

En menys de 20.000 habitants crec que l’equip de persones que porta cada poble és fonamental. Tu pots tindre en el teu equip una persona que entenga d’esports, falles, i això t’ajuda a relacionar-te i aplega un punt que la gent et coneix a tu com a persona i no com a marca.

Està clar que la persona representa eixos valors de la marca, també malauradament ens han afectat. Les enquestes tenen més volatilitat que la borsa perquè cada dia tenim una diferent i a voltes anar pel carrer i de la forma en la qual et relaciones amb la gent també és una bona enquesta.

Quan una persona tant en una empresa, en una organització fuig del client, o de les persones i vols tancar-te en la teua zona de confort és senyal que tu no estàs segur del que estàs fent. Però si tu estàs segur del que has fet, has de xafar el carrer. No tots estaran tots conformes, però sí que t’emportes una cosa que a voltes és una queixa, una suggeriment, però també a vegades és un agraïment.

Que et queda per fer en la recta final a Alfafar?

Ens queda aplicar les subvencions com les de Diputació, el Som, els serveis d’obres municipals, i el pla d’asfaltat que és una de les principals demandes. En esta aplicació que són al voltant de 600.000 euros i estem treballant en els plecs. Açò crec que ens donarà temps abans de començar la campanya i si no el que vinga després perquè donarà peu a què un 90% de les vies d’Alfafar seran accessibles.

Tenim un pla que començàrem amb la universitat de València perquè tant la zona comercial d’Alfafar com la pròpia localitat ja tenen una població flotant de 50 i 60.000 persones i hi ha molt de trànsit rodat perquè s’està convertint en un col·lector d’eixida.

‘Estem treballant en una plataforma de pressupostos participatius que és en la que volem bolcar un model de ciutat de futur’

Ací hem fet un estudi de la Universitat de València sobre la senyalística i la pintura i són rutes segures, pintura viària per a la millora del trànsit rodat i la seguretat viària dels vianants.

Estem treballant en una plataforma de pressupostos participatius que és en la que volem bolcar un model de ciutat de futur. Anar a finançament i en el compromís de no apujar els impostos, però això no donarà temps ara. És un repte que tindrà el següent govern que governe en Alfafar el fet créixer Alfafar.

‘Eres un més del poble i a nivell personal, rodejar-te d’amics de la infància que et diuen d’on vens perquè els orígens mai s’han d’oblidar.’

Què creus que és el que més connecta de la teua persona amb la gent d’Alfafar?

En Madrid Pablo Casado i la Presidenta Regional també ho diuen, nosaltres som també un partit de treballador, jo em considere un treballador, jo vinc a treballar i he treballat des del 13 anys i per tant la formació professional dual l’he fet des del 13. Quan estàs segut en amics i els de la taula del costat, et preguntes, et gires i els ajudes a resoldre els dubtes.

Eres un més del poble. Quan aplegues a ser així i a què molta gent et conega i veia que un polític no està només en un escó i que no para i tu estàs per això, s’adonen compte que eres una persona normal. Eres un més del poble i a nivell personal, rodejar-te d’amics de la infància que et diuen d’on vens perquè els orígens mai s’han d’oblidar.

A què has renunciat en estos 8 anys?

He renunciat a molt vida social, pujar i fer alguna senda per la Serra d’Espadà, fer alguna muntanya, estar més temps amb la família, no poder visitar tants els pares, els nebots i compartir eixe temps l’he sacrificat i pense que el destí ha volgut donar-nos este moment. També  t’adones que les coses més senzilles són les que més t’omplin.

Com encares esta recta final?

Il·lusionat i molt content, amb passió i il·lusió. Fins al 27 de maig de 2019,  content i il·lusionat perquè sobretot la consciència la tens molt tranquil·la i estic molt orgullós del treball dels equips d’estes dues legislatures.

Més informació


try valencia

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 16 =

Valencia orgullosa