25n
25N
25N

4 de cada 5 persones menors de 30 anys no es poden emancipar a la Comunitat Valenciana

El preu del lloguer continua incrementant anualment

4 de cada 5 persones menors de 30 anys no es poden emancipar a la Comunitat Valenciana
22/09/2020 -

Emancipar-se resulta missió impossible per a les persones menors de 30 anys a la Comunitat Valenciana. Així ho demostren les últimes dades de l’Observatori d’Emancipació del Consejo de la Juventud de España, relatives al segon semestre de 2019, presentades hui junt amb el Consell Valencià de la Joventut. La realitat de les persones joves és que 4 de cada 5 menors de 30 anys no es pot emancipar a la Comunitat Valenciana. I és que el preu del lloguer i el preu de venda d’immobles s’incrementa anualment, mentre que el salari net d’una persona d’entre 16 i 29 anys se situa per davall del Salari Mínim Interprofessional.

Perquè ens fem una idea, una persona jove assalariada que cobra 1.000€ hauria de destinar-ne 700 per llogar en solitari. “L’opció més viable davant aquesta situació és llogar un pis compartit, ja que els estudis apunten que el límit del salari destinat a la vivenda no hauria de sobrepassar el 30%”, ha apuntat Pilar Blasco, presidenta del Consell Valencià de la Joventut.

“Treballar tampoc garanteix poder assumir el cost d’un habitatge o un lloguer”, ha formulat Elena Ruíz, presidenta del Consejo de la Juventud de España. De fet, la temporalitat continua sent la via majoritària de contractació per a les persones d’entre 16 i 29 anys. “Més de 9 de cada 10 contractes signats per gent jove són temporals, sobretot de caràcter eventual”, ha explicat la presidenta de l’organisme estatal.

Per això, des del Consell Valencià de la Joventut insisteixen en la necessitat que la joventut siga considerada una de les màximes prioritats en les polítiques de la Generalitat Valenciana. La seua presidenta, Pilar Blasco, ha explicat que “aplaudim que al Debat de Política General s’estiga parlant de joventut, però cal fer-ho més encara, de forma transversal, i traduint les paraules en fets i polítiques per a millorar la vida de les persones joves. També reclamen coordinació amb l’Estratègia Valenciana de Joventut aprovada l’any 2019, pel que demanen un treball conjunt entre la Generalitat i el Consell Valencià de la Joventut.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × un =

bombers