25n
25N
25N

Joves tutelats per la Generalitat participen en tallers organitzats pel Centre d'Artesania

Amb motiu de la celebració dels Dies Europeus de l’Artesania s’han celebrat en la sala d’actes del centre

Joves tutelats per la Generalitat participen en tallers organitzats pel Centre d'Artesania
19/04/2021 -

Un grup de 80 nenes, nens i adolescents acollits en llars i residències del sistema de protecció de la infància i adolescència de la Generalitat han participat en els tallers organitzats pel Centre d’Artesania de la Comunitat Valenciana amb motiu de la celebració dels Dies Europeus de l’Artesania.

La directora general d’Infància i Adolescència, Rosa Molero, ha explicat que les nenes, nens i adolescents participants han pogut “conéixer i practicar diferents tècniques de la mà d’algun dels artesans i artesanes de la nostra Comunitat”, durant les dues hores aproximades de durada que han tingut els tallers celebrats en la sala d’actes del Centre d’Artesania en horaris de matí i tarda per a poder acollir a més participants.

Rosa Molero ha destacat la importància que tenen aquest tipus d’actuacions per a les persones menors d’edat del sistema de protecció de la Generalitat, “ja que les activitats d’oci educatiu són la clau de la igualtat d’oportunitats, obrint les portes de la inclusió, però sobretot de l’equitat” de les nenes, nens i adolescents que es troben sota la tutela de les administracions públiques.

En aquest sentit, la directora general ha recordat que la Llei valenciana d’Infància i Adolescència reconeix a les persones menors d’edat com a subjectes de dret i no sols com a objecte de protecció, i estableix “l’accés a l’oci educatiu com un dret de tots els nens, nenes i adolescents”.

Tallers d’artesania

El grup de participants han pogut realitzar diferents tallers. El primer d’ells ha consistit en el disseny i decoració d’una samarreta, amb estampació, pintura o retolació personalitzada, guiat per l’artesana Eva Escamilla, estampadora de teles; també el trenat de fibres vegetals, on els participants han assistit a l’explicació de la tècnica i del material a utilitzar i posteriorment cadascun ha pogut elaborar el seu propi porta llapis amb l’ajuda de Marifé Navarro, artesana cestera.

Així mateix, han realitzat un taller de pintura en ceràmica en el qual han pogut pintar un ou de Pasqua i aprendre sobre la producció, procés i resultat final de la ceràmica artesana amb l’ajuda del ceramista Ángel Alfaro.

Finalment, les i els participants han assistit al taller de paper maché, que ha consistit a realitzar un bol i un penjoll amb pasta de paper, una vegada explicat el procés de realització per part de l’artesana Teresa Andrés.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis − 2 =

museo prehistoria