25n
Orgull
Orgull

Comencen 600 joves contractats durant 1 any a l'Ajuntament de València

Sandra Gómez els ha donat la benvinguda este matí a l’Hemicicle i els ha demanat que aprofiten una oportunitat «de transició digna entre el món acadèmic i el món laboral».

Comencen 600 joves contractats durant 1 any a l'Ajuntament de València
06/08/2018 -

Bona part dels vora de 600 joves, qualificats i no qualificats, que a partir de la setmana vinent es convertiran en treballadors al servici de l’Ajuntament durant un any, amb una jornada laboral de 37’5 hores setmanals, cotització a la Seguretat Social i els mateixos drets i deures que la resta de la plantilla, han assistit hui a l’acte de benvinguda celebrat en l’Hemicicle i en el qual la regidora i responsable de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Ocupació, Sandra Gómez, els ha desitjat tot el millor en una «experiència de transició entre el món acadèmic i la vida laboral» i els ha animat a aprofitar l’oportunitat que els ofereix una iniciativa del programa ‘Anem!’, el pressupost del qual ascendeix a 12 milions d’euros.

«Hui hem donat la benvinguda a vora de 600 joves que començaran a treballar durant un any en l’Ajuntament de València dins del programa ‘Anem!’. L’objectiu d’este programa és que adquirisquen una valuosa experiència laboral dins del seu àmbit de formació, que puguen treballar i desenvolupar les seues capacitats en allò en què han estat molts anys formant-se, amb un contracte d’un any en condicions laborals dignes, amb salaris dignes i cotitzant a la Seguretat social», ha afirmat la regidora i responsable de l’àrea de Desenvolupament Econòmic, Sandra Gómez, en l’acte de benvinguda als joves dels programes EMCUJU i EMPUJU que , una vegada signat el corresponent contracte durant la present setmana, s’incorporaran als seus llocs de treball entre els dies 13 i 14 d’este mes d’agost.

«Amb esta iniciativa volem donar una oportunitat a un col·lectiu, el dels joves, que segueix tenint majors dificultats per a la seua inserció laboral. Els joves van ser els primers a ser expulsats del mercat laboral per la crisi econòmica, i a dia de hui segueixen sent els que majors dificultats tenen per a tornar a incorporar-se malgrat la recuperació econòmica. Entenem que com a administració pública teníem un deute generacional amb ells, i per açò hem posat en marxa este programa que suposa un gran esforç de recursos econòmics, però que, per descomptat, es mereix la gent jove, que és el millor recurs que té la nostra ciutat».

En l’acte de benvingut, celebrat en l’Hemicicle i al que han assistit els regidors Eusebio Monzó, del Grup Popular, i Manuel Camarasa, de Ciutadans, la regidora Sandra Gómez ha ressaltat «la importància d’un programa de contractes, tant per a la ciutat de València com per a les persones seleccionades, que tindran la seua primera experiència laboral a través de l’Ajuntament». Ha insistit que «es tracta de contractes i no de beques», motiu pel qual es va substituir l’anterior denominació de ‘La meua primera oportunitat laboral’ per ‘El meu primer contracte laboral’.

Sandra Gómez ha afirmat que per al Govern de la Nau «la desocupació és la màxima preocupació, i per açò treballem per fer de València una ciutat d’oportunitats», i ha recordat que quan va arribar la crisi «solament ens van oferir dues eixides: la desocupació o fer les maletes i marxar-nos. Ara s’ha afegit una més: la precarietat. Per això havíem de fer alguna cosa», ha afegit Sandra Gómez, que s’ha referit al deute generacional amb este col·lectiu i a les bondats d’esta oferta municipal que abasta múltiples oficis i fins a 51 titulacions, amb la finalitat de poder donar l’oportunitat a un major nombre de joves de gaudir d’una primera experiència que siga una transició entre el món acadèmic i el món laboral i que els permeta obrir-se camí».

En termes econòmics, als 10 milions d’euros assignats pel Servef i el Fons Social Europeu, l’Ajuntament suma 1,4 milió d’euros de fons propis per ampliar la convocatòria a més beneficiaris, i aconseguir així oferir 600 contractes, superant l’oferta de la passada edició en la qual el nombre de contractats per a treballar «en una empresa que té per finalitat buscar el benestar i la qualitat de vida de la ciutadania» va ser de 470.

Este és el segon any que l’àrea encapçalada per Gómez posa en marxa estes accions dirigides a millorar la empleabilitat dels joves en la ciutat de València. Els i les participants de la passada edició han acabat de forma molt satisfactòria la experiència, que a més els ha brindat l’oportunitat de comptar amb un servici d’orientació laboral personalitzada i gratuïta per a afrontar el seu futur laboral amb major seguretat i confiança. Als qui hui ha donat la benvinguda en nom de l’Ajuntament, Sandra Gómez els ha convidat a aprofitar l’oportunitat. «Sou el millor valor de la ciutat, el millor recurs, joves amb talent, amb intel·ligència, amb inquietuds i amb formació. Aprofiteu l’oportunitat, confieu en vosaltres i deixeu-vos aconsellar».

CURSOS GRATUÏTS D’ANGLÉS

Dins de la campanya d’accions d’ocupació jove ‘Anem!’, a més dels contractes laborals, destaca l’aposta de l’Ajuntament per la formació en idiomes oferint 300 places per a cursos gratuïts intensius d’estiu. Els cursos, realitzats els mesos de juliol, agost i setembre per personal qualificat, formen als joves en diferents nivells d’anglès (B1, B2 i C1), amb l’objectiu d’augmentar el seu coneixement i poder superar els exàmens de certificació oficial. Més de 150 joves s’han inscrit durant els mesos de juliol i agost en estos cursos.

Gómez ha emfatitzat que, des de València Activa, la marca que aglutina tota l’oferta en matèria d’ocupació, empreniment i formació de l’Ajuntament, «apostem per la creació d’ocupació de qualitat així com per la formació contínua i gratuïta».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − nou =