25n
25N
25N

Josep Bort es compromet a impulsar una xarxa verda per la Vall Farta

El diputat de Medi Ambient, s’ha reunit amb els alcaldes, els quals li han transmès la conveniència de fer-la realitat pel seu valor ecològic, cultural i patrimonial

Josep Bort es compromet a impulsar una xarxa verda per la Vall Farta
11/11/2016 -

El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha mantingut una reunió amb els alcaldes de la Vall Farta per estudiar la creació d’una xarxa verda per a ciclistes entre els diferents nuclis d’aquesta àrea, que vertebre els municipis i pose en valor el patrimoni cultural i arquitectònic de la comarca. Bort s’ha compromès a que siga la Diputació de València l’ens encarregat d’estudiar i redactar el projecte tècnic inicial amb el consens de tots els ajuntaments per definir els traçats més adients.

“A començaments de 2017 sol·licitarem a una consultora l’estudi preliminar per definir els objectius i delimitar la via i el traçat de forma consensuada amb els ajuntaments”, ha explicat Bort. Al mateix temps que ha sol·licitat la participació transversal de tots els ciutadans i municipis implicats “per tal d’entre tots conformar una xarxa verda que pose en valor la cultura, la tradició i el patrimoni natural o arquitectònic de les localitats implicades”, ha indicat.

Durant els propers mesos, la Diputació treballarà conjuntament amb els municipis per a consensuar una proposta de traçat conjunta que arreplegue les necessitats de les poblacions i servisca de pla director per a les actuacions futures.

Concretament, el projecte afecta als municipis de Sumacàrcer, Antella, Cotes, Càrcer, Alcàntera del Xúquer, Sellent, Gavarda i Beneixida. El diputat també ha destacat que la creació d’aquesta xarxa verda permetrà connectar-la a l’eix principal intercomarcal de la Ruta de l’Aigua, en el que s’està treballant des de l’Àrea de Medi Ambient i que vertebrarà la Sèquia Reial del Xúquer.

Per la seua part, Txema Pelàez, alcalde de Sumacàrcer i president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, ha manifestat que la reunió ha servit per transmetre a la corporació “el nostre interès en la creació d’una xarxa verda, una via natural al voltant de municipis històricament molt vinculats”, ha explicat. Pelàez també ha posat èmfasi en que es tracta “d’un projecte consensuat, que naix per iniciativa popular”. Per això, el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta ha avançat que s’obrirà un procés de participació ciutadana “perquè els mateixos veïns i veïnes dels municipis implicats puguen efectuar les seues aportacions”, ha assenyalat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 4 =