25n
25N
25N

Josep Bort coordina el projecte “Camins a la Mar” a L'Horta Nord, com a xarxa d'itineraris ciclistes fins a la platja

Josep Bort coordina el projecte “Camins a la Mar” a L'Horta Nord, com a xarxa d'itineraris ciclistes fins a la platja
23/09/2016 -

El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, s’ha reunit  amb els alcaldes, regidors i tècnics de municipis de L’Horta Nord per a estudiar el projecte Camins a la Mar que coordina la Diputació i que pretén connectar diversos municipis de la comarca entre si i crear una xarxa de connexió amb la platja tant per a ciclistes com per a vianants de forma segura.

En concret, el projecte afecta als municipis de Massalfassar, Museros, Emperador, Albuixec, Massamagrell, Rafelbunyol, La Pobla de Farnals i Albalat dels Sorells.

Josep Bort ha assenyalat que “aquest és un projecte que s’està reivindicant des de fa molts anys per la ciutadania i diversos col·lectius locals i ara tenim la possibilitat de treballar per a fer-ho realitat”. En aquest sentit, el diputat ha indicat que “des del primer moment ens vam oferir a coordinar-ho per juntar forces i voluntats i poder desenvolupar una proposta de xarxa consensuada amb la qual es poguera començar el camí per a fer realitat aquesta connexió a la mar tan desitjada i necessària”.

Durant els pròxims mesos, la Diputació treballarà conjuntament amb els municipis per a consensuar una proposta de traçat conjunta que arreplegue les necessitats dels municipis i servisca de pla director per a les futures actuacions. El diputat de Medi Ambient ha explicat que “amb el nostre desenvolupament de les últimes dècades ens hem oblidat massa sovint de les persones i açò ha portat situacions com aquesta, on uns pobles que sempre han tingut un accés directe i segur a lal mar, tant caminant com amb bicicleta, on la mar era part dels escenaris quotidians, han vist com amb la construcció d’infraestructures viàries i ferroviàries s’han multiplicat les barreres físiques que han fet desaparèixer tota oportunitat de connexió per a vianants i ciclistes”.

“Hem planificat pensant en els vehicles a motor i ens hem oblidat dels vianants, les bicicletes i altres mitjans de mobilitat més tranquil·la i més humana”, ha afegit.  No obstant açò, Josep Bort ha indicat que “per sort, aquesta situació s’està revertint i hui la mobilitat sostenible i la connectivitat amable del territori està dins dels nous paradigmes de desenvolupament. Així es pot veure cada dia més i en més llocs, com la gent utilitza les vies per a ciclistes i per als vianants per a desplaçar-se, fer esport o gaudir del territori”.

“Açò també està passant a l’Horta Nord, on s’han anat desenvolupant vies ciclistes i per als vianants adjacents a carreteres com és el cas de la CV-300, però la desconnexió amb la mar d’aquests municipis és una qüestió que encara no havia sigut abordada per l’administració”, ha subratllat el diputat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 9 =