25n
25N
25N

Muñoz: “El PP ha llançat un ‘bumerang’ que se li ha girat en contra amb el cas IVF i els 665 milions que van dilapidar en crèdits partidistes”

Muñoz: “El PP ha llançat un ‘bumerang’ que se li ha girat en contra amb el cas IVF i els 665 milions que van dilapidar en crèdits partidistes”
30/07/2019 -

“Hui hem conegut el vertader cas IVF i com el PP va dilapidar 665 milions d’euros atorgant crèdits partidistes i clientelistes amb operacions ruïnoses on en cap cas va importar recuperar els diners”, ha denunciat el portaveu d’Hisenda del PSPV-PSOE, José Muñoz després de la compareixença del director general de l’Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca en Les Corts. Una compareixença que, tal com ha assenyalat el dirigent socialista, “obri un nou escenari perquè s’ha evidenciat el vertader case IVF-PP” i per tant ha instat a la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, al fet que demane les compareixences de tots els directors generals de la institució perquè “expliquen com es concedien els crèdits, a qui es donaven, per què es donaven”. “És evident que el PP ha llançat un ‘bumerang’ que se li ha girat en contra amb el cas IVF-PP” ha assegurat Muñoz al mateix temps que ha posat en valor la compareixença de l’actual director general, Manuel Illueca qui de forma “transparent ha donat totes les explicacions oportunes sobre la gestió del banc públic valencià”.

De la mateixa manera i davant els mitjans de comunicació, el també secretari d’Organització del PSPV-PSOE ha reclamat a la presidenta del PP, Isabel Bonig “que demane perdó a tots els valencians i valencianes per tots els diners dilapidats i que hui hem conegut gràcies a la compareixença del director general de l’IVF”.

Durant la seua intervenció en la comissió el diputat socialista ha recordat que en tot moment s’està parlant d’una operació concedida pel PP en una època en la qual s’utilitzava el banc públic de forma “partidista, clientelista i les dades així ho demostren”. “El 35% dels clients de l’IVF, durant els governs del PP, tenien incidències per morositat mentre en l’actualitat tan sols són el 2,5%”, ha apuntat Muñoz. Unes xifres que, tal com ha explicat, demostren que els crèdits es donaven per “capritx” i un exemple, “és el crèdit concedit a les empreses de l’exalcalde de Gandia, Arturo Torro al qual se li van concedir préstecs per valor de 3,3 milions d’euros dels quals tan sols s’han recuperat 14.000 euros”.

Muñoz ha incidit en les pèrdues milionàries per als valencians i valencianes que durant els últims 20 anys de govern del PP va suposar la “nefasta” gestió de l’IVF. Així ha reiterat les dades oferides pel director general de l’IVF i ha recordat que “parlem de 192 milions d’euros de pèrdues només en préstecs atorgats abans del canvi de govern; 73 milions dilapidats en avals i derivats financers; 400 milions d’euros malbaratats a través de la Societat de Garantia Recíproca, hui recuperada. Un total de 665 milions d’euros, més d’1% del deute valencià en pèrdues”.

Davant aquest panorama el dirigent socialista ha posat en valor el gran esforç i treball que ha realitzat aquest Consell per a recuperar el banc públic dels valencians i valencianes que “el PP l’havia convertit en el seu banc particular”. “Hui és impossible atorgar aquest tipus de crèdits. La política de riscos de l’IVF no ho permet perquè hui és una institució sanejada amb criteris tècnics, amb total independència i al servei dels valencians i valencianes. Això només va ocórrer amb el PP amb l’únic interés d’interferir en l’ecosistema mediàtic valencià” ha denunciat Muñoz.

Recuperació dels diners públics

El diputat socialista ha reconegut el gran treball que ha realitzat l’IVF per a recuperar part dels diners “espoliats i dilapidats pel PP”. “Gràcies a una gestió totalment transparent i impol·luta de l’IVF s’ha pogut vendre l’actiu tòxic i recuperar més de sis milions d’euros d’aquest crèdit sense arribar a perdre ni un euro dels valencians i valencianes” ha incidit Muñoz. Finalment el diputat socialista ha recordat que l’operació la va realitzar l’IVF juntament amb tots els bancs implicats en el crèdit sindicat, “tots”, per tant “en cap cas va haver-hi cap ingerència i les decisions es van prendre de forma autònoma i amb l’únic objectiu de recuperar un actiu tòxic de l’època del PP”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × un =

caixaontinyent
ruta massamagrell