25n
Orgull
Orgull

José María Ángel nega falta de coordinació en l'incendi de Llutxent

EP (GVA)

José María Ángel nega falta de coordinació en l'incendi de Llutxent
16/08/2018 -

El director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha afirmat que “no veu causes” per a dimitir –una decisió que depén d’ell mateix i del president de la Generalitat, Ximo Puig–, encara que “respecta i entén” les crítiques d’alguns sindicats de bombers que havien reclamat el seu cessament per la descoordinació en les tasques d’extinció de l’incendi de Llutxent, que va quedar extingit el diumenge, una setmana després de declarar-se, amb 3.000 desallotjats i 3.200 hectàrees afectades de set termes municipals.

Ángel ha defensat que la coordinació dels operatius que van participar en l’extinció de l’incendi “va funcionar bé” i que va haver-hi “més mitjans que mai” en les tasques, enfront de les declaracions dels sindicats, que asseguraven que hi havia més coordinadors que bombers.

Així ho ha manifestat aquest dijous José María Ángel durant la presentació del balanç anual del servei del telèfon d’Emergències 112 Comunitat Valenciana i les dades de la campanya d’estiu, preguntat sobre les crítiques dels bombers, que van denunciar el “desastre” en la gestió de l’incendi i van reclamar la unificació dels cossos de bombers.

José María Ángel ha subratllat que “accepta les crítiques” i “tothom té dret a expressar la seua anàlisi”, però ha negat que, com van apuntar els sindicats, hi haguera problemes en el funcionament de les emissores o que el material estiguera obsolet.

El director d’Emergències ha defensat que hi ha una “coordinació claríssima en la llei” i que “tots els criteris tècnics van estar en mans de tècnics”, per la qual cosa “cap polític va estar coordinant com en un tauler d’escacs”. “La coordinació no és un ens intangible i si els actors han funcionat bé, la coordinació també”, ha remarcat.

En tot cas, ha indicat que els sindicats de bombers poden portar les seues crítiques a les juntes de personal i “utilitzar els mecanismes de participació per a traslladar queixes laborals”. “Hi ha mecanismes per a participar en aquestes anàlisis postemergència”, ha recordat, abans de ressaltar que “els comentaris tècnics s’han de fer entre experts” i “hauran de ser els tècnics els que avaluen” la gestió.

Al seu judici, eixa acusació, que rebutgen els mateixos tècnics, és una frase “recurrent” cada vegada que hi ha un incendi i ha precisat que cada foc “té una sèrie de condicionants que marquen com ha de ser la resposta”. Batalla ha subratllat que la perfecció “no existeix”, però admet que es necessiten les crítiques per a millorar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 4 =