25n
25N
25N

José Juan Zaplana: "Puig desmantella el sistema públic amb l'acomiadament de 3.300 sanitaris"

El portaveu de Sanitat del GPP assenyala que “estem vivint situacions dramàtiques en el sistema sanitari públic amb el desmantellament dels CICU

José Juan Zaplana: "Puig desmantella el sistema públic amb l'acomiadament de 3.300 sanitaris"
31/05/2021 -

El portaveu de Sanitat del Grup Parlamentari Popular, José Juan Zaplana, ha assenyalat hui que “Puig desmantella el sistema sanitari públic i no pot justificar l’acomiadament hui de 3.300 sanitaris”.

El portaveu popular ha assenyalat que “estem vivint situacions dramàtiques en el sistema sanitari públic de la Comunitat Valenciana amb l’acomiadament de 3.300 sanitaris hui mateix. Deixaran de treballar per al servei sanitari públic sense entendre per què, ja que la covid continua, les llistes d’espera estan disparades, la vacunació en plena expansió i els reforços d’estiu són necessaris no sols per les vacances dels sanitaris sinó per l’obertura de centres en la costa. Per això no entenem per què aqueixos sanitaris no segueixen i perden els seus llocs de treball”.

“Tampoc s’entén el desmantellament dels CICU d’Alacant i Castelló per a centralitzar-los a València. Són espais d’urgència sanitària, d’atenció ràpida i eficaç. En 2020 s’han certificat més de mil avisos al dia d’urgència coordinada per aquests dos CICUS que ara desapareixen amb la pèrdua de llocs de treball per a centralitzar-los”, ha afegit.

Zaplana ha explicat que “a la província d’Alacant, queden quatre mesos per al desmantellament del departament de salut de Torrevellai “Puig continua ocultant què pensa fer sense donar solució al personal de Torrevella, al de ressonàncies i al de la farmàcia socioasistencial. Són centenars de persones que no saben si a l’octubre treballaran en una empresa pública, com a laborals de la Conselleria o si se’n van al carrer”.

Per a Zaplana, “hui dia Puig no ha presentat un pla seriós per a mantindre aqueixos llocs de treball i posant en risc la qualitat assistencial”.

José Juan Zaplana també ha afirmat que “hui es consumarà una part més del desmantellament de l’Hospital Provincial de Castelló en una reunió del consell de direcció de l’Hospital amb la presència de la consellera Barceló. Es modificaran els Estatuts sense cap mena de negociació amb ningú, ni amb els partits polítics ni amb els treballadors. S’eliminaran garanties de claus d’atenció sanitària, com són la prevenció o la part social i assistencial d’aqueix Consorci. Es desmantellaran serveis com fa aquest govern de Puig des del primer dia que va posar el peu en la Conselleria de Sanitat”.

Finalment, Així mateix ha llançat un missatge de record i de condol a la família de Joaquín Farnós per la seua defunció, “un dels grans transformadors de la sanitat pública que hui tenim”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + 10 =