Josep Bort: “Totes les administracions hem de treballar perquè l’energia sostenible siga més accessible per a tots i totes”

Aquesta és la tercera jornada d’un total de 12 on professionals de la matèria informen als tècnics municipals i al públic en general sobre mobilitat elèctrica, autoconsum, transició i pobresa energètica, entre altres coses

Guardar

Jornadas Sostenibles Xàtiva Foto. A. Morales 2
Jornadas Sostenibles Xàtiva Foto. A. Morales 2
El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha inaugurat aquest matí la tercera jornada comarcal sobre canvi climàtic i energia sostenible. Després d’Utiel i Ayora, Xàtiva ha sigut l’escenari de la tercera jornada, d’un total de dotze. Acompanyat per Ricardo Castillo, president d’ASELEC, i per l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, Josep Bort ha assenyalat que estes jornades pretenen “fer difusió dels avantatges de l’energia sostenible i que el seu ús no sols servisca per a cuidar el planeta sinó també la nostra salut”. El diputat de Medi Ambient ha subratllat la voluntat de la Generalitat, la Diputació i els governs municipals d’anar de la mà per a fer polítiques energètiques ja que actualment “estem vivint les conseqüències del canvi climàtic i per això, totes les administracions hem de treballar perquè l’energia sostenible siga més accessible per a tots i totes”. Per a Ricardo Castillo, president d’ASELEC, “aquest és un tema al que tots hem de posar el nostre gra d’arena perquè sols hi ha un planeta i l’hem de cuidar perquè dure molts anys i el gaudisquen els nostres fills i néts”. Per la seua banda, Roger Cerdà, alcalde de Xàtiva, ha destacat que és important que hi haja estudis per a veure la quantitat d’emissions de CO2 que es generen als municipis, per a fer unes polítiques municipals que servisquen per a disminuir eixes emissions” i ha remarcat que “ara més que mai es compleix això de ‘Pensa globalment i actua localment’”. Aquestes jornades comarcals, organitzades per l’àrea de Medi Ambient de la Diputació i per ASELEC, tenen com a objectiu informar i resoldre els dubtes, no sols dels tècnics municipals, sinó també del públic en general. Els temes a tractar són l’autoconsum, la transició, la pobresa energètica i la mobilitat elèctrica. En relació amb este últim aspecte, s’han exposat vehicles elèctrics de la Diputació, i és que, segons les dades de 2015 de la Direcció General de Trànsit, el parc automobilístic de la comarca de La Costera era d’un total de 33.492 vehicles. Aquests automòbils generaren 40.190.400 tones de CO2, si, pel contrari, aquests vehicles foren elèctrics, a la comarca de La Costera s’estalviarien 24.114.240 de CO2. Cal destacar que a Espanya es matricularen un total de 3.636 vehicles elèctrics i híbrids l’any 2015, mentre que al mes de març de 2018, eixes matriculacions en foren 2639. Aquesta sèrie de jornades continuarà celebrant-se pròximament a Xiva, Massamagrell, Sagunt, la Pobla de Vallbona, Torrent, Paiporta, Sueca, Gandia i finalitzarà a Ontinyent el proper 18 de juliol.
Destacats