caixa popular

José Acosta: "Este equip ja ha complit el 60% del programa electoral"

Quart de Poblet és un referent quant a participació ciutadana

José Acosta: "Este equip ja ha complit el 60% del programa electoral"

Quin balanç fan d’estos dos primers anys de gestió?

Generalment el balanç és molt positiu, s’ha complit el 60% del programa electoral. La gent està tenint molt bona resposta perquè senten que estem complint. Les nostres polítiques socials, d’educació d’ajudes estan donant el seu fruit. L’obertura de la residència, la recent obertura de la pista d’atletisme (que era una demanda del club d’atletisme des de feia anys), es començarà la segona fase dins d’eixe parc d’atletisme on es comptarà amb una pista de skate.

Des del punt de vista de la regeneració urbana, la qual cosa és la implementació del Smart City, creació dels pàrquings, la creació de les rutes escolars segures, a part del projecte europeu del Smart Go per part de la regidoria dels projectes europeus.

Acabem d’acabar el tema dels pressupostos participatius, que era una promesa electoral. Dins d’estos pressupostos es va destinar una partida de 150.000 euros perquè la ciutadania decidira en què s’havien de gastar. Per la nostra banda incloem les propostes que havien eixit d’un altre procés participatiu paral·lel. Hem tingut un 5% de participació, que no és molt però a comparació amb el que s’està aconseguint en altres poblacions és molt.

Què és el que queda per fer en estos dos anys?

Ens vam comprometre a molt però érem conscients que podíem complir-ho. Encara ens queda molt camí però tenim dos anys per a aconseguir-ho sense perdre de vista que la legislatura és caduca. Ara mateix dins d’eixa regeneració urbana que tenim en marxa, estan realitzant-se les obres del carrer Trafalgar, una obra que connecta una de les principals artèries del municipi i es pretén crear una zona de passeig més, on la gent tinga una zona on eixir reduint la contaminació automobilística.

Quant a les àrees que tinc assignades, en comunicació estem intentant anar un pas més enllà. Estem dins del procés de modernització de serveis de l’ajuntament però no solament d’eines d’administració sinó també de comunicació amb el ciutadà, modernització de la web, reprendre publicacions que es van deixar de fer… Estem en una època en la qual la comunicació és vital i estem oberts a açò.

En l’àrea de participació acabem de celebrar la Fira de Comerç amb molt bona resposta de la gent i volem reeditar-la, encara que no tenim una data concreta. S’acaba d’editar una guia d’associacions de la població en la qual estan totes.

Quant a participació ciutadana, com funciona?

Quart de poblet és considerat un referent en la Província en este sentit. La forma de treballar és estar en contacte permanent amb les associacions, amb la ciutadania i quan es presenta una oportunitat d’obrir un procés participatiu es fa. Per als pressupostos es van dur a terme reunions en les quals es van traslladar les inquietuds que es tenien… Comptem amb un teixit associatiu molt potent, amb gent molt implicada, amb gent molt formada que és un valor afegit i des de l’Ajuntament l’única cosa que es pretén és posar al seu abast les eines perquè ells decidisquen. Es tracta que el Consistori no siga el que decidisca sinó que siga la mateixa ciutadania la que s’encarregue d’açò.

Entre les coses que demanden sobretot són temes urbanístics. Que el municipi tinga les condicions adequades, la qual cosa els preocupa és que el seu poble responga al seu ideal de lloc per a viure. Més enllà d’açò se centren en l’ocupació i en el fet de crear llocs de treball i les iniciatives i tallers que ho facen possible.

jose-acostaCom es comunica a la ciutadania totes les accions que dueu a terme?

La web, les xarxes socials, la típica publitramesa perquè hi ha part de la població que no domina el 2.0 per a informar-se, els mitjans de comunicació…

Som un altaveu del qual es fa dins de les regidories. En el departament de comunicació es dóna a conéixer tot el que es fa. Cada àrea té el seu blog que es treballa però ajudem a donar-ho a conéixer. Les diferents campanyes que es realitzen, cartelleria…

També es dóna informació de servei com són les farmàcies de guàrdia, els talls de carrers que es fan per obres, corts de llum, què fer si extravies algun objecte…

A més, malgrat que no haver-hi fòrums de debat oficials sí que hi ha en algunes xarxes en les quals ens serveix per a saber que necessitats té la ciutadania. Intentem donar cobertura a tothom i escoltar-ho.

Què destacaria d’este equip de govern?

Sobretot les ganes de treballar i de fer les coses bé pel poble. Som un equip en el qual s’intenta sumar, ací no hi ha individualitats sinó un ‘nosaltres’. Estic molt content del que m’he trobat que és gent humil, honesta i treballadora. Gent que porta poc en política i uns altres amb molta experiència però amb forces renovades.

Per què es fica José Acosta en política?

Vaig entrar en l’Ajuntament amb beques i en estar dins vaig començar a veure com es treballa, com ho fa este equip de govern i via eixes ganes de treballar, se’m planteja l’oportunitat de forma natural, entre al partit des de zero, m’agrada l’ambient i ve un poc tot rodat. En renunciar un dels meus companys fa uns mesos vaig accedir a la regidoria i estic molt content del pas que he donat, de l’equip en el qual forme part.

Quin és el teu repte?

Idees tenim moltes, a pesar que l’equip en el qual estic no és molt nombrós per sort són uns grans professionals. Tenim idees i projectes encaminats a entrar en el 2.0 i seguir evolucionant i millorar el que tenim. Si aconseguim dur-ho a terme, tots el notaran, serà molt millor. M’he marcat unes metes i no veig més enllà. Em plantege les coses per períodes de temps breu.

Com entens la política?

L’entenc com un servei al ciutadà. Estar pendent de les seues necessitats, del que el veí necessita de debò, una forma d’ajudar a la gent posant en la seua mà les eines necessàries per a aconseguir eixe benestar. Nosaltres hem de posar el nostre granet d’arena i el nostre coneixement en açò.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 12 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats