La Generalitat organitza unes jornades sobre intel·ligència artificial en Formació Professional

Guardar

IA
IA

Experts en intel·ligència artificial i docents de cicles formatius es reuneixen en la Jornada d’Intel·ligència Artificial (IA) en la Formació Professional, una iniciativa desenvolupada de manera conjunta entre les conselleries d’Educació, Cultura i Esport i d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, com a primer pas per a la introducció de tecnologies disruptives en els currículums de totes les branques de cicles formatius.

La jornada, que s’emetrà des de Districte Digital en format en línia demà divendres, 26 de març, i el dissabte 27, pretén propiciar un acostament del docent cap aquesta tecnologia que cada vegada més està canviant el teixit productiu i tots els sectors professionals de la Comunitat Valenciana. L’objectiu principal de l’acció és introduir el coneixement i ús de la IA per part de tots els docents de les diferents famílies professionals de l’FP.

El director general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, Manuel Gomicia ha destacat que "aquesta és la primera jornada formativa que organitzem al Centre d’Innovació Digital Avançat (CIDA) de la Formació Professional com a primera porta d’accés a la IA per part del professorat de les diferents famílies de l’FP. Una formació docent que volem que es mantinga estable i en la qual participen grans empreses del sector de la IA amb les quals tenim ponts establits per a la seua aplicació en diferents cicles formatius de l’FP."

Per la seua banda, el director general per a l’Avanç de la Societat Digital, Pedro Pernías, ha destacat que aquesta col·laboració "s’emmarca dins dels esforços de la Conselleria per crear un ecosistema tecnològic valencià potent en tots els aspectes, tenint en compte també el talent perquè no falten peces en el sistema".

La jornada serà una experiència d’aprenentatge basada en l’experimentació i comptarà amb la participació de ponents i empreses tecnològicament capdavanteres en la implementació i desenvolupament de la IA que intentaran traslladar al professorat la seua tremenda utilitat mitjançant tallers pràctics, així com exemples de casos d’ús en diverses àrees professionals.

A més, aquests experts traslladaran al professorat la capacitat potencialment transformadora de la IA, casos d’èxit en diferents àrees professionals i proposaran una sèrie de tallers de tipus pràctic.

En aquesta jornada participaran, almenys 200 professores i professors, que rebran una acreditació, però s’emetrà en obert a través del canal ‘gva.es’ (http://canal.gva.es/) de 16.00 a 19.00 hores de demà divendres, i de 10.00 a 14.00 hores del dissabte.

La IA com a palanca de transformació

Manuel Gomicia obrirà aquesta jornada a les 16.00 hores del divendres i donarà pas a la intervenció d’Andrés Torrubia que parlarà sobre la IA com a palanca transformadora de tots els sectors i a la vesprada se celebraran dos tallers impartits per Joan Bonilla, arquitecte de solucions del sector públic en Iberia per a Amazon Web Services i Javier Martín, enginyer informàtic i professor d’Informàtica en CIDA.

La jornada de dissabte començarà amb Mayte Hidalgo, d’Everis, que exposarà un cas d’èxit amb el valor de la IA; Alejandro Delgado Sánchez, responsable de l’estratègia tècnica i solucions basades en IA i computació en el núvol d’IBM, explicarà l’actualitat de la IA; i Alejandro Delgado Serrano, d’Indra, exposarà el valor de les imatges i el que la visió artificial pot aportar als processos de negoci.

Finalment, Eva Deltor, científica de dades, impartirà un taller que consistirà en l’aplicació del ‘machine learning’ i el director general per a l’Avanç de la Societat Digital clausurarà l’acte.

Aquestes jornades estan organitzades per la Direcció General per a l’Avanç de la Societat Digital, de la Conselleria d’Innovació, en col·laboració amb el Centre d’Innovació Digital Avançat, de la Direcció General de Formació Professional de la Conselleria d’Educació. Col·laboren també en aquesta iniciativa Alacant Districte Digital, IIA, Everis, IBM i Indra.

Destacats