La Diputació i la Universitat de València inicien un cicle de jornades sobre emprenedoria i economia sostenible

Divalterra, a través del seu Servei de Desenvolupament Local, col·labora en unes accions formatives que han començat a Montesa i visitaran també Alcàsser, Ayora, Cullera, la Font d'en Carròs, la Font de la Figuera, Montserrat, Requena, Xàtiva i Xirivella

Guardar

dipu 2
dipu 2

Montesa ha acollit la sessió inicial del segon cicle de les Jornades sobre Emprenedors i Economia Social i Sostenible, organitzades la Universitat de València (UV) a través del seu projecte Aula Empresocial, amb finançament de l'àrea de Cooperació Municipal de la Diputació de València i col·laboració del servei de Desenvolupament Local de Divalterra.

En la primera part d'aquesta primera jornada comarcal, que ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de Montesa, Analía Juan, així com amb representants de la corporació municipal, s'han exposat les principals línies de treball a tindre en compte en matèria d'economia social i sostenible, com a garant de progrés econòmic i social en l'àmbit local.

Les xarrades han sigut a càrrec de la professora titular de la Universitat de València-Institut Universitari Polibienestar, Antonia Sajardo, i el responsable de Programes i Projectes Fundació Novaterra, Emili Altur. A continuació, ha tingut lloc una taula d'experiències amb la participació d'empreses i organismes com l'Escola Rural d'Emprenedor Social-ERESS, Nortpalet, i Gestalmur.

L'estructura d'aquestes sessions es repetirà en les pròximes cites d'aquesta jornada, que se celebraran al llarg d'enguany a Cullera (1 d'abril), la Font d'en Carròs (3 de juny) i Requena (6 d'octubre).

Les jornades estan especialment dirigides a Agents de Desenvolupament Local (ADL’s) i resta de personal tècnic municipal; així com persones emprenedores, empreses, col·lectius interessats en cooperativisme i economia sostenible, docents i alumnat dels últims cursos d'instituts d'educació secundària.

Altres accions formatives del cicle

A més de les jornades comarcals, este cicle contempla altres accions en les quals s'analitzaran aspectes com la gestió de les associacions i les particularitats de les cooperatives com a fórmula per a l'emprenedoria.

Així, Xirivella (26 de març), Alcàsser (10 de juny) i Montserrat (15 d'octubre) acolliran sengles accions formatives centrades en els aspectes jurídics, comptables, fiscals i laborals de la gestió d'associacions en les quals es pren com a punt de partida una associació típica i es desenvolupen de manera pràctica qüestions com la relació amb la seu electrònica de l'Administració o altres matèries a les quals han de fer front els responsables.

D'altra banda, s'han programat a Ayora (22 d'abril), Xàtiva (14 de maig) i la Font de la Figuera (10 de setembre) trobades per a donar a conéixer la fórmula de l'emprenedoria en cooperatives, dirigides fonamentalment a alumnat i professorat de Batxillerat o cicles formatius.

Aquestes accions formatives són igualment interessants per a empreses ja en marxa que vulguen conéixer aquestes figures legals que faciliten la participació dels seus impulsors en la gestió, i obrin la porta a ajudes i bonificacions fiscals.

Destacats