caixa popular

Alberto Torralba: 'Amb les Jornades de Memòria Històrica cerquem restablir la dignitat de les persones represaliades'

La Setmana de Memòria Històrica de Paiporta se celebrarà del 28 de març al 20 d’abril

Alberto Torralba: 'Amb les Jornades de Memòria Històrica cerquem restablir la dignitat de les persones represaliades'
28/03/2018 -
De la retaguardia a las prisiones. República, Guerra Civil y Franquismo en Paiporta
El llibre ‘De la rereguarda a les presons. República, Guerra Civil i Franquisme a Paiporta’ recopila, entre altres, documentació del Ministeri de Defensa relativa a la branca de Paiporta de la Causa General iniciada per la dictadura franquista després del colp d’estat de 1936 i la posterior Guerra Civil. La publicació de l’Ajuntament de Paiporta trau a la llum un bon nombre de dades, fins ara desconeguts, i posa negre sobre blanc els fets ocorreguts en la localitat en aquest període. El treball és la primera anàlisi exhaustiva d’una part de la nostra història amagada, i estarà a la disposició de tota la ciutadania.

Arranca, hui, una nova edició de les Jornades de Memòria Històrica a Paiporta, després de l’èxit de l’anterior edició. Així, i des del 28 de març fins al 20 d’abril, els veïns i veïnes d’aquesta localitat valenciana tornaran a formar part d’una infinitat d’activitats, que tenen com a objectiu difondre la història de Paiporta, però també descobrir la part que ha estat oculta durant dècades.

Projeccions de pel·lícules, literatura, música, exposicions i, fins i tot, testimoniatges inundaran, una vegada més, els diferents espais públics del municipi. Un treball exhaustiu que pretén tancar ferides, però també recuperar la memòria oral del poble, gràcies a les entrevistes de persones majors que han explicat les seues vivències de la guerra i els inicis de la dictadura franquista.

La segona edició de les Jornades de Memòria Històrica donen, hui, el tret d’eixida amb la presentació del llibre ‘De la rereguarda a les presons. República, Guerra Civil i Franquisme a Paiporta’, que arreplega la recerca sobre aquests períodes important de la nostra història en el poble, i rescata de l’oblit un període clau. Però això no acaba ací, ja que al llarg dels dies, veïns i veïnes estan convidats a descobrir la interessant programació que s’ha organitzat per a l’ocasió, com la projecció del documental ‘Hijos del silencio’ o ‘Del roig al blau’, que tancarà la Setmana de Memòria Històrica, i narra la transició democràtica a la Comunitat Valenciana.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Paiporta, Alberto Torralba, ha volgut assenyalar que, amb aquestes jornades, se cerca ‘restablir la dignitat de les persones represaliades, que ara sabem que ho van ser, per a respectar la llei i desenvolupar un ajuntament com el nostre, en una República constitucional i democràtica, que va ser tombada per un colp d’estat feixista’.

A continuació, us deixem la programació de les Jornades de Memòria Històrica de Paiporta:

 

Paiporta


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 5 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris