caixa popular

Xirivella celebra les primeres Jornades d'Igualtat i Diversitat

Xirivella celebra les primeres Jornades d'Igualtat i Diversitat
25/09/2017 -

Este dijous 28 de setembre Xirivella acollirà a la Casa de la Dona les primeres Jornades d’Igualtat i Diversitat amb el lema “Avançant en la construcció de municipis igualitaris i diversos”. L’aforament és limitat i les inscripcions per a participar en estes jornades s’han de fer enviant un correu a Inscripcionscasadeladona@gmail.com.

Esta Jornada de formació té com a objectiu facilitar al personal polític i tècnic dels ajuntaments així com a la ciutadania en general, els coneixements bàsics per a dissenyar i elaborar eines i instruments útils per a facilitar la definició i implementació de les polítiques d’igualtat i diversitat municipals.

Durant estes Jornades, els assistents podran presenciar una conferència del Pla Municipal i les eines fonamentals per a la igualtat amb la professora de dret constitucional de la Universitat Jaume I i Consellera del Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana, Asunción Ventura.

A continuació, hi haurà una taula redona impartida per tècniques de l’Ajuntament i on participaran membres de l’associació de dones de Xirivella sobre els municipis per la igualtat i els eixos d’actuació possibles. Un acte on es tractaran temes com ara la transversalització de la perspectiva de gènere en les polítiques d’igualtat, la sensibilització en igualtat i foment d’una organització social corresponsable, l’abordatge de la violència de gènere des dels municipis i la importància de la participació de les organitzacions de dones en la definició de les polítiques.

Per la vesprada, hi haurà una altra taula redona sobre les bones pràctiques de la Diversitat i l’associacionisme organitzat per LAMBDA, Col·lectiu de lesbianes, gais, transexuals i bisexuals i l’Associació comarcal LGTBI Iguals de l’Horta Sud.

Com a cloenda d’estes primeres Jornades d’Igualtat i Diversitat a Xirivella es presentarà el festival internacional de cinema i cultura per la diversitat sexual, de gènere i familiar “Mostra la Ploma als Pobles” i es farà un debat.

L’alcalde, Ricard Barberà, explica que a Xirivella existeix un «compromís amb la igualtat de gènere en les institucions públiques i nombrosos col·lectius i estes jornades en són un bon exemple. Es tracta d’una iniciativa que pretén generar un espai comú de treball entre associacions, ciutadania i administració pública per a reflexionar i analitzar l’evolució de la igualtat real”. “Convide a tota la ciutadania a assistir a esta Jornada i participar activament del debat i la reflexió”, conclou l’alcalde.

La regidora d’Igualtat, Isabel García, expressa que “a la nostra societat s’ha produït una transformació que ha comportat arribar a tindre un grau d’igualtat formal: en les institucions, en les escoles… Ara hem de continuar treballant per eliminar les diferències que hi ha entre la igualtat formal i la igualtat real”. A més, la regidora ha exposat que “els governs locals, per la seua proximitat a la ciutadania, són actors clau per a desenvolupar i impulsar la igualtat i diversitat”.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × quatre =

viva gym canovas
exposicion caps tallats