caixa popular

València acull les Jornades Europees sobre Promoció de l'Envelliment Actiu i Saludable

València acull les Jornades Europees sobre Promoció de l'Envelliment Actiu i Saludable
06/06/2017 -

Des de hui i fins al pròxim divendres 9 de juny, la nostra ciutat acollirà la Setmana de Networking Internacional de l’Institut Polibenestar, un encontre al qual assisteixen diferents agents internacionals i nacionals, l’objectiu del qual és debatre i proposar solucions innovadores que contribuïsquen a la promoció d’un envelliment actiu i saludable, així com l’intercanvi de bones pràctiques.

Seran diverses sessions les que se celebren durant aquests dies; Las Naves acollirà el pròxim dijous, dia 8, la jornada oberta de l’EIP on AHA (European Innovation Partnership on Active and Healthy Ageing) per a fomentar la transferència de polítiques públiques europees en innovació social. L’endemà, es presentarà el projecte Activage al Centre Cultural La Nau en el marc de la presentació d’altre projecte social europeu: l’APPCARE.

Les activitats d’aquesta setmana comencen hui mateix. La primera cita és amb les xarxes ENSA, ELISAN i Youth Care Platform, les quals organitzen la seua assemblea general, acollides per la Generalitat Valenciana i l’Institut de Recerca Polibenestar. Demà tindran lloc diverses sessions de treball i visites d’estudi, així com tallers de treball. Las Naves serà l’escenari d’una reunió de la xarxa europea CORAL, formada per regions que col·laboren en l’àmbit de l’habitatge assistit i l’envelliment actiu i saludable.

El dijous començarà també a Las Naves l’EIP on AHA, una iniciativa impulsada per la Comissió Europea per a promocionar la innovació en l’àmbit de l’envelliment actiu i saludable. En la sessió del matí es debatran diferents temes relacionats amb eines existents, el mercat digital, oportunitats de finançament i premis dins d’aquest sector. Durant la vesprada, els membres de l’EIP on AHA tindran l’oportunitat de reunir-se i continuar amb el pla de treball establert a principis del 2016.

L’endemà, Las Naves, a través de la seua xarxa Connecta Salut participarà en el Centre Cultural La Nau en la presentació del projecte europeu APPCARE, la finalitat del qual és millorar la integració dels serveis socials i sanitaris des de la prevenció desenvolupant, implementant i avaluant nous models de cura integral per a pacients amb fragilitat. En aquest context, es donarà a conéixer també el projecte europeu Activage, Smart living per a envellir millor, en el qual participa l’Ajuntament de València, i que desenvolupa un sistema de sensors sense fils que fan seguiment constant de les activitats diàries de persones majors per a facilitar-los una vida més autònoma.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + vint =

viva gym canovas
exposicion caps tallats