25n
25N
25N

Un poble sencer bolcat en l'educació emocional

Alcàsser posa fi a unes Jornades Educatives que tenen com a objectiu crear comunitat

Un poble sencer bolcat en l'educació emocional
12/03/2018 -

AlcàsserDel 5 al 9 de març, la localitat d’Alcàsser ha acollit una nova edició de les Jornades Educatives ‘Alcàsser emociona’. Una oportunitat única per a aprendre i compartir estratègies, amb l’objectiu de millorar la convivència i les relacions amb els altres. I tot això a través de l’educació emocional, una eina fonamental que no solament ajuda a l’acceptació de nosaltres mateixos, sinó que a més aporta confiança per a resoldre els reptes del dia a dia i aconseguir les nostres metes.

La idea va sorgir l’any passat d’una demanda explícita de la comunitat educativa basada en la necessitat de millorar la convivència als centres educatius, entre els xiquets, xiquetes i joves. No es va dubtar a l’hora de donar resposta i amb aquest objectiu es va dissenyar un projecte que havia d’eixir de les aules, perquè la convivència és cosa de totes i tots.

València Extra ha parlat amb Cristina Lucendo, Regidora d’Educació, Igualtat i Cultura de l’Ajuntament d’Alcàsser, que ens ha explicat l’objectiu principal d’aquest projecte. ‘En aquesta segona edició, hem aconseguit que més famílies s’unisquen als tallers que realitzem en les Jornades Educatives. Es tracten de tallers completament vivencials, en el qual els participants comparteixen experiències i, per descomptat, es treballa de forma molt pràctica i útil l’educació emocional. L’any passat, vam aconseguir arribar al 30% de la població i, enguany, ho hem superat. Les famílies demanaven abordar l’educació emocional, ja que ens permet entendre’ns millor entre nosaltres’.

AlcàsserAixí mateix, Cristina Lucendo ha volgut destacar que ‘a més de treballar l’educació emocional en el col·legi, tant amb els alumnes i els professors, com amb els monitors, també s’ha treballat en tots els sectors de la societat, és a dir, s’han implicat les famílies, els serveis socials, els comerciants i empresaris i, fins i tot, la policia local. A més, des de l’Ajuntament també hem coordinat una acció en la qual hem participat tots els regidors. I és que aquest projecte és un treball en xarxa per a aconseguir que el benestar en el poble cada vegada siga major. És una iniciativa transversal i, per tant, és necessari que tinga un impacte en la societat’.

Com a novetat, enguany, s’ha sumat ‘el col·lectiu de persones majors (iaios i iaies) que han treballat amb joves en una pràctica d’èxit com és l’aprenentatge servei; l’energia dels nostres joves combinada per a contagiar i despertar a la resta de persones del nostre poble. Hem apostat també per projectes amb devolució a la comunitat, descobrint habilitats, implicant els nostres majors, aprenent a tenir-nos en compte, fent d’alumnes tutors i fent una acció artística consistent en un mural en el poliesportiu. El pròxim repte, treballar en xarxa a partir de la taula coordinadora en la Prevenció, Detecció i Actuació del Bullying’.

Durant aquesta setmana, els participants han tingut l’oportunitat de gaudir d’una experiència enriquidora, gràcies a les diferents accions que han protagonitzat tant alumnes i professors, com la família. En definitiva, una comunitat sencera implicada i treballant per a crear una societat molt més unida.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + 11 =

lleida 2020
activem alfafar