25n
25N
25N

Arranquen les IV Jornades de Memòria Històrica a Paiporta

Arranquen les IV Jornades de Memòria Històrica a Paiporta
27/10/2020 -

Les IV Jornades de Memòria Històrica de Paiporta han encetat el seu primer cap de setmana de programació a l’Auditori Municipal amb èxit d’assistència i satisfacció entre el públic.

L’Auditori Municipal acollia en la nit de divendres la projecció de la pel·lícula d’Alejandro Amenábar “Mientras dure la guerra”, que relata els successos esdevinguts a Salamanca amb l’arribada de les tropes del bàndol revoltat i el fil conductor del conflicte polític i personal de l’escriptor i filòsof Miguel d’Unamuno en produir-se l’alçament.

Dissabte va ser el torn del teatre i de “Historia de una maestra”, de la companyia Cáctus Teatre. L’obra és l’adaptació de la novel·la que José Fina Aldecoa, destacada escriptora de la generació del 50, va dedicar a sa mare i als mestres de la República. Aquesta emotiva història va portar a l’Auditori de Paiporta l’anàlisi retrospectiu sobre l’ensenyament a la II República i va comptar amb la bona acollida del públic paiportí.

“Les Jornades de Memòria Històrica ens acosten cada any a un passat recent que totes i tots compartim, un temps on els esdeveniments viscuts foren intensos i dolorosos. També fou un temps de grans passos endavant en l’educació o de l’auge de la cultura. Per tornar a acostar-nos a tot açò i, sobretot, no oblidar-ho és necessari que continuem celebrant any rere any aquestes jornades”, ha manifestat la vicealcaldessa i regidora de Cultura, Maribel Albalat.

Després de l’èxit del primer cap de setmana d’activitats, aquesta setmana continua la programació d’aquestes IV Jornades de Memòria Històrica amb la projecció del documental sobre les víctimes republicanes represaliades a Paterna “La memoria no olvidada”, dirigit per Carlos Gonga i Isabel Ginés (dimarts 27 d’octubre, a les 19 hores a l’Auditori Municipal) i amb la pel·lícula “La Trinchera infinita”, de Jon Garaño, Jose Mari Goenaga i Aitor Arregi, que aborda la realitat dels talps de la Guerra Civil que varen viure ocults i amagats en cases durant anys (divendres 30 d’octubre, a les 19 hores a l’Auditori Municipal).

La Biblioteca Pública María Moliner Ruíz participarà en les activitats de Memòria Històrica amb el recital de poesia amb l’alumnat del taller de l’Aula de la Paraula “El Vers de la Memòria II”, a les 18.30 hores del dimarts 3 de novembre, a l’Auditori.

Per la seua banda, el Museu de la Rajoleria acollirà del 5 al 19 de novembre l’exposició de l’Associació Cultural Institut Obrer “Educar en temps de guerra (1936-1939)”. L’11 de novembre l’escriptora Cristina Escrivà presentarà en aquest espai el llibre “La residencia de señoritas. 1936-1939. La etapa valenciana del Grupo Femenino de la Residencia de Estudiantes”.

La programació completa es pot consultar al web paiporta.es/programacio-cultural

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + 14 =