25n
25N
25N

Cloenda de les Jornades 'Recursos per a iniciatives de dades generades per la ciutadania'

Cloenda de les Jornades 'Recursos per a iniciatives de dades generades per la ciutadania'
21/06/2018 -

Hui es clausuren les Jornades ‘Recursos per a iniciatives de dades generades per la ciutadania’, que van començar el passat dia 19 i en les quals s’han desenvolupat tres tallers pràctics que tenen com a objectiu facilitar l’accés i aportar visibilitat a les dades generades per la ciutadania en els seus projectes, posar en marxa metodologies que puguen facilitar la seua generació i governança i delimitar amb quines llicències han de ser difoses eixes dades obertes. Les jornades han sigut organitzades per la Càtedra Govern Obert (GO) i la Regidoria de Transparència, Govern Obert i Auditoria Ciutadana.

La regidora de Transparència, Govern Obert i Auditoria Ciutadana, Neus Fàbregas Santana, ha assenyalat que «l’aposta d’aquesta ciutat per obrir les nostres institucions a la ciutadania segueix en peu, i esdeveniments com a aquest ens permeten compartir idees per desenvolupar eines que facen més accessibles i útils les dades que generem en el nostre ús quotidià de la ciutat».

El passat any es van recopilar en un informe les iniciatives valencianes generades per la ciutadania. Fruit d’eixe estudi es van detectar alguns dels reptes per fer créixer aquestes iniciatives. La Càtedra GO va plantejar tres tallers per a tres dels reptes a superar per iniciatives generades per la ciutadania. En la primera sessió es va treballar en estratègies participatives. El segon taller ha sigut sobre tipus de llicències obertes per difondre dades, i el tercer taller sobre transformació de dades en informació útil, amb l’ocupació de tècniques de creativitat aplicades a la innovació.

Els resultats d’aquests tallers serviran per a plantejar futures línies de treball de la Càtedra GO i eines que potencien i faciliten l’obertura de dades des de projectes cívics. La Càtedra Govern Obert està adscrita a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica i impulsada per la Universitat Politècnica de València i la Regidoria de Transparència, Govern Obert i Auditoria Ciutadana de l’Ajuntament de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 − 4 =