25n
25N
25N

Ribó obri la Jornada tècnica sobre Gestió de l'Arbrat Protegit

Ribó obri la Jornada tècnica sobre Gestió de l'Arbrat Protegit
01/06/2018 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat per la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, ha intervingut aquest matí en l’obertura de la Jornada tècnica sobre Gestió de l’Arbrat Protegit Urbà que s’ha celebrat en el complex La Petxina i en la qual han participat tècnics especialistes de diferents ajuntaments valencians i de la Conselleria d’Agricultura. Per a demà, com a commemoració del Dia Mundial del Medi ambient, s’ha organitzat una Festa de l’Arbre Urbà als jardins de Vivers.

«A València comptem amb un patrimoni arbori de més de 165.000 exemplars. L’Ajuntament és responsable de la seua conservació i el seu increment amb estratègies eficaces per conéixer-lo i promocionar-lo. Per això, iniciem aquesta cita amb una jornada tècnica sobre la Gestió de l’Arbrat Protegit Urbà: per posar en comú els models de gestió en diverses ciutats valencianes i, entre totes i tots, optimitzar eixa gestió i evitar-ne la degradació», ha afirmat l’alcalde en la intervenció que ha obert la Jornada, organitzada per la regidoria de Parcs i Jardins.

Aquesta jornada tècnica ha començat a les 9 hores en la sala de conferències del Complex La Petxina i s’ha perllongat durant tot el matí amb diferents intervencions de tècnics especialistes en protecció de l’arbrat singular i protegit de la Conselleria d’Agricultura o de diferents municipis valencians com ara Gandia, Xàtiva, Alzira, Ontinyent o València, per finalitzar amb una taula col·loqui.

En la seua intervenció, l’alcalde s’ha referit a la festa lúdica educativa organitzada per a demà als Jardins de Vivers per a celebrar el Dia Mundial del Medi ambient. «L’Ajuntament, a través de la Delegació de Parcs i Jardins, també ha organitzat la Festa de l’Arbre Urbà per acostar els valors i els beneficis del bosc urbà a la ciutadania i sensibilitzar-la i involucrar-la en la seua gestió. A més, dimarts que ve el Museu de Ciències Naturals inaugurarà una exposició amb obres cedides per diversos artistes per a acostar-nos, a través dels sentits, al món de l’arbre. I d’altra banda, els anuncie que pròximament actualitzarem el Geoportal municipal amb les últimes dades dels arbres monumentals i tots els arbres singulars d’interés local».

Tant Joan Ribó com Pilar Soriano han agraït l’assistència a aquesta jornada tècnica i la col·laboració de diferents administracions públiques «en suport a les actuacions en les quals treballem des de fa des del Govern de la Nau».

Més informació

mostra viva

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − disset =