25n
25N
25N

L'Associació Professional de Periodistes Valencians ha organitzat una jornada sobre periodisme i diversitat funcional

L'Associació Professional de Periodistes Valencians ha organitzat una jornada sobre periodisme i diversitat funcional
05/05/2018 -

La Diputació de València s’ha sumat aquest dijous al Dia Mundial de la Llibertat de Premsa organitzant, junt amb l’Associació Professional de Periodistes Valencians, unes jornades sobre periodisme i diversitat funcional, sota el títol ‘Llibertat de premsa, llibertat d’accés als mitjans. Llibertat d’informació’.

L’acte l’han inaugurat el diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, i el president de l’APPV, Héctor González, qui ha explicat l’objectiu: “La nostra intenció és abordar la diversitat funcional des de diferents punts de vista, com les pedres amb les quals es troben periodistes en aquesta situació per a accedir a un mitjà de comunicació o com es tracta des dels mateixos mitjans aquest tema”.

La jornada ha comptat amb la valenciana Patty Bonet, actriu i periodista albina que ha emés el seu curt “Lo ves”, premiat en l’IV Certamen Julio Sacristán Benítez, amb el guardó A LIKE for Documentary Section del Festival Internacional del Cinema Documental Cronograf i el del públic en el XVII Festival Internacional de Cortometrajes Radio City. També ha donat el seu testimoni sobre els mites que segueixen existint entorn de les persones amb albinisme, com és el seu cas, i com es tracta en els mitjans.

També s’ha organitzat una taula redona, moderada per Gema Marí, responsable de comunicació interna i Universitats en l’APPV i cap de premsa i responsable de xarxes socials de l’Ajuntament d’Alboraia,, en la qual han participat Esther Cerveró, vicepresidenta d’Impuls Social de l’APPV i directora de comunicació de Socarrat; Josep Solves, membre del grup de recerca en Discapacitat i Comunicació (GIDYC) de la Universitat CEU Cardenal Herrera; i Miguel Martín, instructor tècnic d’ONCE. Aquest últim ha centrat la seua ponència en les aplicacions que existeixen perquè les persones invidents puguen accedir als mitjans de comunicació.

“Enguany hem volgut dedicar el Dia Mundial de la Llibertat de Premsa a la diversitat funcional perquè creiem que és necessari visibilitzar aquest tema dins del periodisme i per a dur a terme la fi social que tenim com a associació professional de periodistes”, ha explicat Héctor González.

El diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, ha aprofitat la seua intervenció en la inauguració de la jornada per a informar els assistents, la majoria professionals del periodisme, de les possibilitats que ofereix el finançament europeu a projectes que puguen emprendre en diferents àmbits o matèries, com l’accés de persones amb diversitat funcional als mitjans de comunicació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − vint =

Informacion coronavirus