caixa popular

Jornada sobre majors LGTBI per a acabar amb la discriminació

Jornada sobre majors LGTBI per a acabar amb la discriminació
10/05/2018 -

La Regidoria d’Igualtat col·labora amb Lambda en l’organització de les ‘Jornades sobre majors LGTBI: envelliment actiu, orientació sexual, identitat i expressió de gènere’. La convenció, la inscripció de la qual és gratuïta, se celebra demà divendres en el Complex Esportiu-Cultural La Petxina de València amb la participació d’un nodrit panel d’experts d’àmbit nacional.

Les jornades sorgeixen de la necessitat de donar una resposta a la situació de marginació i discriminació que afecta les persones majors LGTBI. Tal com ha destacat la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, «es tracta d’un problema que no és exclusiu de gais, lesbianes, bisexuals i trans, no obstant això, donada la situació de discriminació social en la qual se situa el col·lectiu, la marginació d’aquestes persones pot fer-se extrema».

La regidora Lozano ha dit que a València «busquem ser referents en la lluita contra qualsevol tipus de discriminació. Des del Govern de la Nau creiem en la diversitat i la defensa dels drets de totes les persones. Aquesta iniciativa va en la línia de visibilitzar al col·lectiu major LGTBI, un aspecte fonamental per a normalitzar i eliminar qualsevol tipus de discriminació o discurs d’odi».

PONENTS D’ÀMBIT NACIONAL

Al llarg de les jornades, professionals experts exposaran la realitat de les persones majors LGTBI i també debatran propostes per afrontar situacions de vulnerabilitat del col·lectiu. Entre les ponències destaca la participació del president de la Fundació 26 de Desembre, Federico Armenteros.

A més, la doctora en psicologia de la Universitat de Barcelona, Montserrat Celdrán, presentarà el llibre ‘Sexualidad en entornos residenciales de personas mayores’ del que és coautora. Del Departament de Treball Social de la mateixa universitat procedeix el professor, Josep Maria Mesquida, qui parlarà sobre la recerca ’50+ LGTB. Situación de las personas LGTB en la ciudad de Barcelona’. El programa es completa amb una sèrie de ponències a càrrec de la periodista Mireia Ramos; l’especialista en majors, Yolanda Fernández; així com una taula redona on diversos professionals debatran sobre les bones pràctiques en relació al treball amb persones majors LGTBI.

La convenció serà inaugurada a les 9.30 hores per la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, i serà clausurada a les 14 hores per la directora general de Servicis Socials i Persones en Situació de Dependència de la Generalitat, Mercé Martínez, qui oferirà una ponència sobre com canviar la mirada en l’atenció a persones majors. Les ‘Jornades sobre majors LGTBI’ compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de València i la Generalitat.

Etiquetes


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − 2 =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris