25n
25N
25N

Las Naves acull la jornada 'Interaccions'

Las Naves acull la jornada 'Interaccions'
09/05/2018 -

Sota l’interrogant Pot ser la mediació artística capaç de transformar als individus i als col·lectius?, naix la trobada ‘Interaccions. Trobades d’innovació social i mediació artística’ que se celebrarà el pròxim 15 de maig en el centre d’innovació Las Naves. L’objectiu és reflexionar i debatre sobre la presència de la cultura contemporània en el camp de la innovació social.

La jornada està organitzada per Culturama en col·laboració amb Las Naves i pretén ser una invitació al diàleg, amb la finalitat de fer valdre la importància de la mediació artística com una eina social que té un fort potencial per a la transformació individual i col·lectiva. El seu objectiu és oferir dues qüestions per al debat entre professionals de la mediació artística i professionals de la joventut: És la cultura contemporània una eina per a la innovació social? Està present l’art i la cultura actual en la manera de fer de la joventut?

Al llarg de la jornada d”Interaccions’ tindran lloc les ponències de referents nacionals com Julia Morandeira, del Centre d’Art 2 Maig CA2M Madrid, i Oriol Fontdevila, escriptor, investigador i comissari d’exposicions que va ser guanyador ex aequo del Premi Internacional a la Innovació Cultural del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona en 2015.

A més, en ‘Interaccions’ es projectaran ‘Tráileres Socials’, vídeos en els quals es relaten experiències dutes a terme en el camp de la innovació social i la mediació artística, i també tindrà cabuda un teatre fòrum, ‘Desempañando la mirada’, a càrrec de Tr3s Social. Una proposta original que cerca la transformació del conflicte i la reconciliació.

La trobada és gratuïta i està dirigida a persones especialitzades i/o involucrades en projectes de mediació artística, innovació social i cultura contemporània; professionals de la joventut i de l’àmbit cultural d’entitats públiques i privades, així com col·lectius interessats en la producció cultural i en la innovació social; artistes, comissàries i comissaris d’exposicions.

PROGRAMA

10.00 Presentació: Roberto Jaramillo, Regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València, i Luis Noguerol (Culturama)

10.30 Ponència: Julia Morandeira. Projecte la Escuelita. Centre d’Art 2 Maig CA2M Madrid.
Presenta: Jesús Martí. Director General de l’IVAJ.

11.30 Descans

12.00 Trailer Social

12.30 Dinàmica participativa

13.30 Descans

16.00 Ponència: Oriol Fontdevila. Escriptor, investigador i comissari d’exposicions. Mediador Cultural.
Presenta: Amparo Alonso, Professora d’Educació Artística del Dpt d’Expresió Musical, Plàstica i Corporal de la Facultat de Magisteri en la UV.

17.00 Tràiler Social

17.30 Dinàmica participativa conclusions

18.30 Desempañando la mirada. Teatre fòrum a càrrec de Tr3s Social.
Presenta: Grup Connectant, Guanyador de la 4a ed. Premi Culturama Innovació Social en Joventut.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − quatre =

CCCC
activem alfafar