caixa popular

Jornada sobre la convivència en el Cabanyal a través de la música

Jornada sobre la convivència en el Cabanyal a través de la música
09/03/2018 -

El centre d’innovació Las Naves acull el dilluns 12 de març, a les 09.30 hores, una jornada organitzada per Projecte Singa i Fundación Secretariado Gitano per conéixer la història, característiques, peculiaritats i costums d’aquesta ètnia, amb la finalitat de desfer prejudicis i transformar la imatge que es té d’aquesta població. S’emmarca dins del projecte que s’està desenvolupant al barri des de fa anys i amb el qual, mitjançant la música, es fomenta la convivència entre alumnes de diferents cultures.

El Projecte Singa es va iniciar en el curs escolar 2007-2008 amb un primer concert al centre Santiago Apòstol entre xiquets, xiquetes i mestres. Després de la bona experiència, es va decidir obrir-la a altres centres escolars propers i, des d’aquest curs, han col·laborat també el col·legi Sant Pedro, Cavite, San José de Calasanz, Nuestra Señora del Carmen, l’IES El Cabanyal i l’IES San Vicente Ferrer, el CEED, Serrería i el 9 d’Octubre de Tavernes Blanques.

Durant la jornada en Las Naves, hi haurà també una exposició de portades dibuixades per alumnes dels quatre col·legis que participen aquest any (Cavite, Serrería, 9 D’Octubre i San José de Calasanz) que quedaran exposades en Las Naves i que podran ser votades pel públic que ho desitge. Amb el dibuix o dibuixos més votats es confeccionarà la portada del CD que els centres estan gravant a partir del concert del curs passat, titulat ‘Temps de rock’.

Aquesta iniciativa pretén facilitar la convivència entre la població gitana i la no gitana al barri del Cabanyal a través de la música. Es tracta de crear un espai de participació on fomentar un altre tipus de relacions entre alumnat de població gitana i no gitana, amb la finalitat que una convivència basada en la diversitat es transferisca al barri.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − 17 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris