25n
25N
25N

Quart de Poblet apropa la ciberseguretat a l'administració i les empreses locals

Quart de Poblet apropa la ciberseguretat a l'administració i les empreses locals
01/02/2019 -

L’Ajuntament de Quart de Poblet ha celebrat el Dia Europeu de la Protecció de Dades amb una gran trobada sobre ciberseguretat, al qual han acudit alguns dels majors exponents en la matèria a nivell nacional. L’esdeveniment tenia com a objectiu conscienciar a les administracions públiques i petites empreses de la necessitat de prendre acció en protecció de dades i ciberatacs, a més de proposar eines públiques per a solucionar-los.

La jornada, que ha tingut lloc en l’espai Qworking de la localitat, ha començat amb la ponència de Luis Hidalgo, representant de l’Institut Nacional de Ciberseguretat -INCIBE-, l’entitat pública de referència en el desenvolupament de la ciberseguretat a Espanya. Hidalgo ha explicat els perills als quals diàriament s’enfronten entitats, però també ciutadans particulars. Tan sols l’any 2018, l’INCIBE va gestionar 111.519 incidents de ciberseguretat. El representant de l’Institut ha destacat que “el món de la delinqüència ha evolucionat”. Com a exemple, afegia que hui es pot hackejar la bateria d’un marcapassos i apagar-ho. Hidalgo també ha aportat les eines que gestiona l’INCIBE, una d’elles enfocada a la protecció dels menors en internet, Internet Safe 4 Kids.

Ricard Martínez, director de la Càtedra de Transformació Digital i Privacitat Microsoft-Universitat de València, ha tractat la ciberseguretat des d’una perspectiva més humana. Al·ludint a poderosos exemples, com la seguretat dels menors quan els col·legis comparteixen vídeos en plataformes obertes, Martínez ha posat l’accent que la protecció de dades no és presa de debò per la major part d’entitats, “que es limiten a copiar i pegar un formulari estàndard”. “No protegim les dades, protegim a les persones”, ha destacat el director de la càtedra.

La segona part de l’esdeveniment, centrada en fons europeus per a accions de ciberseguretat, ha comptat ponència de Juan Viesca, expert en finançament europeu. Viesca ha acostat als empresaris i emprenedors les possibles formes de finançament europeu de les quals poden beneficiar-se, per a així poder costejar accions en protecció de dades. “Moltes vegades els ajuntaments o entitats privades no són conscients de les oportunitats de finançament que estan perdent”, ha afegit.

Bartolomé Nofuentes, diputat de Projectes Europeus i regidor de Quart de Poblet ha tancat la jornada, al·ludint a la gran obstinació que posa la localitat de l’Horta a difondre i promocionar totes les oportunitats que ofereix la Unió Europea a la ciutadania. “Sent una satisfacció total tant del nivell dels ponents amb els quals hem comptat hui com de la participació i proactivitat dels assistents”, ha declarat Nofuentes després de finalitzar l’esdeveniment.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + nou =