25n
25N
25N

La jornada de bàsquet inclusiu s'ha celebrat a l'Alqueria del Basket

La jornada de bàsquet inclusiu s'ha celebrat a l'Alqueria del Basket
04/03/2020 -

La jornada de bàsquet inclusiu a l’Alqueria del Basket s’ha celebrat aquest dimecres, emmarcada dins de la 38a edició dels Jocs Esportius Adaptats, i que ha comptat amb la presència del director general d’Esport, Josep Miquel Moya.

En els últims cursos, des de la Generalitat s’han impulsat jornades específiques en els Jocs Esportius Adaptats vinculades a modalitats esportives concretes, com és el cas del bàsquet.

Més de 350 persones s’han citat a les instal·lacions del Valencia Basket Club, en què un total de 22 equips de centres educatius han disputat diversos partits simultàniament a les pistes de l’Alqueria.

Josep Miquel Moya ha assenyalat que “l’esport adaptat és una eina fonamental per a facilitar la inclusió de l’alumnat valencià i, enguany, com a novetat, s’han introduït en la competició els equips inclusius, formats per alumnat de centres d’educació especial i de centres educatius ordinaris.

«D’aquesta manera, mitjançant el joc i l’activitat física, els xiquets i les xiquetes amb realitats i capacitats diverses es coneixen, comparteixen experiències i es fomenten els valors vinculats a l’acceptació de l’altre i al respecte entre iguals».

«L’aposta pels Jocs Esportius Adaptats és una aposta per la inclusió també fora de les aules, i ens alegra veure una acceptació tan positiva per part dels alumnes», ha explicat.

Els Jocs Esportius Adaptats són una eina fonamental de millora de les capacitats físiques i mentals en alumnes amb diversitat funcional, que els permet enfortir l’autoestima i augmentar la confiança en les seues capacitats i habilitats a través de l’esport en equip. Alhora, la participació de l’alumnat en aquest programa afavoreix el seu procés de socialització, potencia la capacitat d’expressió i millora les vivències de comportament social.

La competició s’ha dividit en tres categories, la infantil (minibàsquet), l’absoluta elit, ambdues amb caràcter competitiu, i l’absoluta popular. Els partits han estat arbitrats per col·legiats oficials de la Federació de Bàsquet de la Comunitat Valenciana.

Els equips de bàsquet participants pertanyen al CEE Carmen Picó (Alzira), CEE Virgen de la Esperanza (Cheste), CEE Enric Valor (Gandia), CEE Sant Cristòfol (Sagunt), CEE Torrepinos, CEE Squema (Torrent), CEE Rosa Llàcer (Castellar-Oliveral), CEE Profesor Sebastián Burgos (València), CEE Miquel Burguera (Sueca), CEE Koynos (Godella), CEIP Nuestra Señora del Monte Sión (Torrent), CEIP Fausto Martínez, CEIP Les Arenes (València), IES Ricardo Marín (Cheste), IES Jaume I (Sagunt) i CEIP El Barranquet (Godella).

La inversió per part de la Generalitat en els Jocs Esportius ha augmentat en els últims anys fins a arribar als 1,3 milions d’euros de l’actual edició, dels quals es destina una bona part a promoure l’esport adaptat en nivells escolars i la inclusió mitjançant l’organització de trobades, jornades i activitats dins dels Jocs Esportius Adaptats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 2 =

Valencia activa
bombers
CCCC
Valencia activa