25n
25N
25N

Jornada agrícola sobre el cultiu de l’alvocat

Jornada agrícola sobre el cultiu de l’alvocat
05/04/2017 -

Un centenar d’agricultors locals van assistir a la jornada organitzada per l’Ajuntament de Picassent i orientada a donar alternatives de cultiu davant la crisi del sector citrícola. Any rere any, la Regidoria d’Agricultura de Picassent organitza jornades per millorar l’estat del camp, cal tindre en compte que Picassent disposa d’un dels termes més grans de la província de València. Dins de les diferents alternatives als cítrics es troba el cultiu de l’alvocat, una fruita que està implantant-se a les nostres terres i que ofereix moltes possibilitats.

La xarrada va córrer a càrrec d’Ernesto Machaconses, veí de Picassent, enginyer tècnic agrícola, expert en la matèria i assessor tècnic en producció integrada d’alvocats en diferents plantacions arreu del món. La xarrada va comptar amb una nodrida presència d’agricultors i persones interessades que assistiren per conéixer, de primera mà, estes i altres qüestions. L’acte estigué presidit pel regidor d’Agricultura, Joan Vicent Aguado, qui es va mostrar molt satisfet tant dels continguts exposats com també per l’assistència de persones a l’esmentada sessió. Així, va afirmar que Este tipus de sessions i jornades són molt necessàries per a donar a conéixer als agricultors alternatives al cultiu de cítrics en un terme tan variat i extens com és el nostre.

Ajudes per incentivar la recuperació agrària al municipi

Tot i que l’agricultura està travessant una situació crítica, des de l’Ajuntament de Picassent no cessen les propostes per mantenir activa esta vessant i facilitar al veïnat les ajudes necessàries perquè totes les parcel·les i cultius abandonats tornen a ser rentables. Per este motiu la Regidoria d’Agricultura ha llançat recentment unes ajudes a la recuperació agrària al municipi amb una quantia individual de 21 euros per fanecada de superfície de cultiu, fins a un màxim de 1.500 euros per sol·licitud i persona beneficiària.
Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − huit =

museo prehistoria