25n
25N
25N

Jorge Rodríguez: "Som pioners en la recuperació, la defensa i l'ús de la llengua valenciana"

Jorge Rodríguez: "Som pioners en la recuperació, la defensa i l'ús de la llengua valenciana"
06/11/2016 -

El president de la Diputació de València i alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha exercit d’amfitrió de la catorzena Nit d’Escola Valenciana, l’escenari de la qual enguany ha sigut la capital de la Vall d’Albaida. Rodríguez ha destacat l’aposta ferma tant de l’Ajuntament d’Ontinyent com de la Diputació que presideix per la defensa de la llengua valenciana, en la prèvia del lliurament dels premis anuals d’Escola, que ha tingut lloc en el Teatre Echegaray.

L’aposta per la llengua valenciana s’ha vist reflectida, en paraules de Rodríguez, “tant en la recuperació del requisit lingüístic per a les administracions públiques, que va ser una de les primeres decisions adoptades com a alcalde d’Ontinyent, com en l’engegada d’un BOP bilingüe, que hem impulsat des de l’àrea d’Administració General de la Diputació, amb la col·laboració del servei de Normalització Lingüística”.

“Som pioners en la recuperació, la defensa i l’ús de la llengua valenciana”, ha manifestat Rodríguez, orgullós que la Diputació “torne a parlar valencià”. El president de la Corporació provincial ha destacat, en la seua intervenció durant la gala en el Teatre Echegaray, que “era inexplicable que en la institució provincial no s’utilitzara de forma oficial el valencià”.

Per al president provincial, “l’aposta per la llengua valenciana ha d’anar més enllà de les paraules”, com demostra la gestió de Rodríguez no solament en la Diputació, sinó també en l’Ajuntament d’Ontinyent, on ha convertit el valencià en llengua vehicular i ha garantit els drets de tots els veïns “parlen la llengua que parlen”.

El Teatre Echegaray ha acollit la gala de lliurament dels premis anuals d’Escola Valenciana, que en aquesta ocasió han reconegut a Carmen Agulló per la seua trajectòria individual en l’àmbit educatiu; a la Federació Valenciana de Nanos i Gegants per la seua implicació en l’ús social i la difusió de la llengua valenciana; i a l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA) com a premi extraordinari. Enguany s’ha inclòs també, de forma extraordinària, un esment honorífic per a Josep Vicent Garcia Ramos.

Escola Valenciana en Ontinyent foto_AbulailaLa gala ha sigut conduïda per l’actriu Maria Juan i ha comptat amb la intervenció del poeta Joan Olivares i l’actuació dels alumnes del col·legi Martínez Valls d’Ontinyent, que han representat el Ball dels Cavallets al començament de l’acte, i el col·legi Rafael Juan Vidal, que ha tancat la vetlada amb la seua Dansa Africana. La Colla el Regall ha posat el colofó a una gala en la qual estaven presentes altres autoritats com el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, el conseller d’Educació, Vicent Marzà, la vicepresidenta de la Diputació, Mª Josep Amigó, el secretari autonòmic d’Educació, Miguel Soler, i el diputat provincial de Cultura, Xavi Rius.

El president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, ha destacat en la seua intervenció l’intent de “compartir amb tota la societat la tasca que dia a dia desenvolupen persones i col·lectius per a millorar la situació de la llengua i la cultura valencianes”. El conseller Marzà, per la seua banda, ha indicat que Escola Valenciana “és molt més que una escola en valencià, és una escola col·lectiva que hem de construir entre tots”. El conseller, en la línia de Jorge Rodríguez, ha expressat el seu compromís per treballar pel renaixement de la llengua valenciana i que “mai més torne a estar relegada”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + quatre =