25n
25N
25N

Jorge Rodríguez participa en la tradicional ’encesa’ de la foguera monumental de Canals

El president de la Diputació de València ha encapçalat la delegació provincial que ha acudit juntament amb els veïns i veïnes de Canals a este “gran esdeveniment” que serveix “per a mostrar les comarques al món”

Jorge Rodríguez participa en la tradicional ’encesa’ de la foguera monumental de Canals
17/01/2018 -

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha encapçalat, un any més, la delegació provincial que ha acudit a la cita amb la tradició i la història del poble valencià per la festivitat de Sant Antoni. Estem parlant, com és evident, d’allò que és ja un dels símbols de Canals, la tradicional ‘encesa’ de la seua foguera monumental.

“Estem davant un d’eixos grans esdeveniments que ens defineixen com a poble i que mostren les comarques valencianes al món”, ha defensat el president de la corporació provincial. “És per açò que des de la Diputació de València hem tornat a donar suport i la màxima visibilitat, un any més, a una festa que és un símbol de la identitat de Canals i de tota la comarca de La Costera”, ha subratllat.

Aquesta festa d’interés autonòmic que es repeteix cada any —i que va valdre a aquest municipi per a fer-se amb el rècord Guinness de la ‘foguera’ més alta del món— ha tornat a congregar a centenars de veïns i veïnes entorn de la calor del foc. Un fermall d’or espectacular per a una jornada festiva en honor al patró de Canals, Sant Antoni Abat, l’alcalde del qual, Ricardo Requena, ha definit com “una festa que els canalins vivim amb especial orgull, satisfacció, alegria i emoció”. “Una festa molt estimada, del poble i per al poble”, ha resumit.

“Des de la Diputació de València sempre diem que el que volem és compartir amb els pobles i ciutats tots els moments, els bons, els difícils…, i en aquest cas també els moments d’una festa tan important com és Sant Antoni”, ha incidit Rodríguez, que ha destacat “l’especial devoció” amb la qual els veïns i veïnes de Canals viuen aquest dia, “com es pot constatar amb el seu particular ambient festiu”.

Enguany la delegació provincial ha estat encapçalada pel president, Jorge Rodríguez, a qui han acompanyat els diputats d’Hisenda i Carreteres, Toni Gaspar i Pablo Seguí; la diputada d’Inclusió Social i portaveu d’Esquerra Unida, Rosa Pérez; així com la portaveu i representants del grup ‘popular’, Mª Carmen Contelles, Evarist Aznar, Modest Martínez i Enrique Ortí.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − dinou =

bombers
CCCC
Valencia activa