25n
25N
25N

Rodríguez inaugura l'exposició sobre la importància de l'aigua d'Ontinyent

Rodríguez inaugura l'exposició sobre la importància de l'aigua d'Ontinyent
25/10/2019 -

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, inaugurava en la vesprada d’aquest dijous l’exposició “Ontinyent, fets d’aigua” a la Casa de Cultura. Es tracta d’una mostra organitzada per l’Ajuntament, Egevasa i Global Omnium, inclosa dins la campanya “Aigua d’Ontinyent: per a beure, per a viure”, plantejada per fer valdre la importància econòmica, social i sentimental de l’aigua de la ciutat.

Jorge Rodríguez, que acudia acompanyat per la regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia; el conseller delegat d’Egevasa, Dionisio García i una nombrosa representació de regidors i regidores de la corporació municipal, manifestava que “Ontinyent, fets d’aigua” és “una ocasió única” per descobrir l’impacte d’aquest element en l’evolució de la ciutat. “L’aigua d’Ontinyent és un dels símbols del nostre poble, del qual hem de sentir-nos ben orgullosos. Aquesta exposició és una magnífica mostra gràfica i emotiva sobre la vinculació de l’aigua d’Ontinyent a la nostra història, als nostres paisatges, la nostra arquitectura i les nostres vides, amb un component educatiu i ambiental que fan que siga una visita especialment imprescindible per als nostres joves”, destacava.

Així, “Ontinyent, fets d’aigua” compta amb un fons documental de més de 2000 fotografies, a més de vídeos interactius, documents històrics i elements patrimonials, molts d’ells rescatats del passat per a l’ocasió gràcies a una important tasca de documentació i restauració. El comissari de l’exposició, Santi Sais, explicava que per crear una experiència diferent i atractiva per als visitants, s’ha apostat per un format que inclou pantalles interactives i audiovisuals, “un desplegament tecnològic mai vist en una exposició de temàtica local”, assenyalava.

Als continguts, “Fets d’Aigua d’Ontinyent” mostra retalls de la història de la ciutat, incloent-hi testimonis vius a l’apartat “les veus de l’aigua”; mostra el Pou Clar com a element íntim de contacte amb la natura per als ontinyentins i ontinyentines; i es dedica un espai per a donar a conéixer el projecte “Riu Viu”, que té com a objectiu revitalitzar l’entorn del riu Clariano i aprofitar-lo com a espai de convivència. També es repassa la tasca d’Egevasa, empresa gestora del servei d’aigua potable.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, posava en relleu que “darrere d’una acció tan quotidiana com obrir l’aixeta, hi ha infraestructures, recursos humans i tècnics, però també llocs i històries que són part intrínseca d’Ontinyent. Aquesta exposició és un recorregut interessant i molt pedagògic per mostrar com l’aigua ha estat i és fonamental per a la transformació d’Ontinyent”, manifestava.

Per la seua part, des d’Egevasa, Dionisio García destacava que l’exposició “Ontinyent, fets d’aigua” s’inclou a una sèrie d’exposicions que Global Omnium i Aguas de Valencia estàn realitzant per apropar l’aigua al ciutadà perquè “l’aigua és un element indispensable per a la vida de l’ésser humà i cal cuidar-la i administrar-la bé, que és un deure que tenim totes i tots”, declarava.

“Ontinyent, fets d’aigua” es podrà visitar fins al 4 de gener de 2020 en horari de dilluns a divendres de 10.00 h a 13.00 h i de dimarts a dissabte de 18.00 h a 21.00 h. Així mateix, per a divendres 8 de novembre a les 19.00 h i per dissabte 16 de novembre s’han previst dues visites guiades a l’exposició. Tant per a participar en aquestes visites com per concertar-ne d’altres cal posar-se en contacte amb el departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Ontinyent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + 1 =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
diputacion covid19