25n
25N
25N

Jorge Rodríguez: “Hem de reivindicar el local sense caure en la utopia”

Jorge Rodríguez: “Hem de reivindicar el local sense caure en la utopia”
01/10/2016 -

El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, ha manifestat aquest divendres que “hem de reivindicar el local sense caure en la utopia, tenint molt en compte aqueix aliat que poden ser els fons europeus”, en la clausura de la Jornada Europea Gastroturismo, organitzada per la Diputació de València, Partenalia i Heineken.

Rodriguez ha considerat que “el municipalismo és tingut en compte moltes vegades com l’última baula, encara que també sol ser l’última trinxera per a resoldre els problemes dels ciutadans”.

En aquest sentit, el president de la Diputació ha posat en valor el paper dels governs intermedis, molts dels quals han participat en aquestes jornades organitzades per la corporació provincial des de l’Àrea que dirigeix Bartolomé Nofuentes.

Nofuentes, per la seua banda, ha destacat la necessitat d’internacionalitzar l’oferta turística de les comarques valencianes, i en aquesta línia ha avançat la creació un espai de coworking que se situarà en l’edifici Veles e Vents i treballarà amb l’objectiu de retenir el talent valencià.

Aquest projecte, està sent desenvolupat per la Diputació de València en col·laboració amb Heineken, i el seu director regional de Relacions Institucionals, Pablo Mazo, ha afirmat que “la multinacional treballa pels valencians i considerem que l’edifici Veles i Vents, amb aquest espai de coworking serà encara més valencià”.

Per la seua banda, el director general d’Administració Local, Antoni Such, ha indicat que “la Comunitat Valenciana és el lloc perfecte per a aquest tipus d’esdeveniments. La Generalitat treballa molt amb el turisme, però sobretot amb el turisme de qualitat”. Such també ha destacat l’esforç dels ajuntaments per fixar aqueixa marca de qualitat.

Jornada Europea de Gastroturismo

La Diputació de València, en col·laboració amb la xarxa europea d’administracions locals intermèdies, Partenalia, ha organitzat la Jornada Europea de Gastroturismo amb l’objectiu de posar en comú experiències d’èxit que servisquen d’exemple de com impulsar el desenvolupament local en el sector del turisme gastronòmic. L’esdeveniment forma part d’una sèrie de trobades que la institució provincial i els seus socis europeus estan organitzant entorn de diferents sectors que poden ser font d’oportunitats per al desenvolupament dels municipis.

Per a posar veu a aquestes experiències, aquest divendres la jornada ha comptat amb la participació de reconegudes figures de la gastronomia com Jesús Barrio, director de l’Escola d’Hostaleria de la Fundació Cruzcampo, Begoña Rodrigo, xef del Restaurant La Salita, Félix Cuartero, president de PROAVA, i Lluís Romero, de Càtedra Terra Ciutadana. Tots ells han compartit els seus casos, exemples d’emprendimiento d’èxit, i el seu coneixement del sector des del punt de vista de la formació, la restauració, la indústria agroalimentària i els productes de proximitat.

Abans, els 19 socis de Partenalia s’han reunit per a posar en comú aquells projectes i iniciatives de desenvolupament local plantejades en les seues respectives àrees geogràfiques que major èxit han tingut en la captació de finançament europeu, a fi d’establir unes línies estratègiques per a la viabilitat de noves iniciatives.

Després de 23 anys d’existència, aquesta xarxa europea, a la qual pertanyen 19 administracions locals intermèdies d’Espanya, França Bèlgica, Itàlia i Croàcia i que treballa per establir sinergies i polítiques comunes entre els seus membres, s’ha convertit en un marc de referència per a la implicació de col·lectius locals en els assumptes europeus i per al desenvolupament i implementació de polítiques innovadores en l’àmbit local.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + dinou =

museo prehistoria