25n
Orgull
Orgull

Jorge Rodríguez: "gràcies a la participació ciutadana la Plaça de la Concepció d'Ontinyent tindrà un disseny de gran consens"

L’alcalde d’Ontinyent agraeix l’elevada implicació ciutadana que està tenint el procés participatiu impulsat per l’Ajuntament “per a millorar l’emblemàtic espai entre totes i tots”

Jorge Rodríguez: "gràcies a la participació ciutadana la Plaça de la Concepció d'Ontinyent tindrà un disseny de gran consens"
27/07/2021 -

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha mostrat la seua satisfacció per la bona acollida al procés de participació ciutadana impulsat per Govern d’Ontinyent previ a la reforma de la Plaça de la Concepció. El primer edil, que intervenia aquest dilluns al taller de Participació organitzat per explicar el projecte inicial de l’obra i recavar idees per millorar-lo, destacava que “gràcies a la participació ciutadana, un espai tan emblemàtic com aquesta plaça tindrà un disseny de gran consens”. A l’acte d’ahir van acudir més de 100 persones i es va comptar amb una participació activa que en paraules de l’alcalde “mostra l’interés de la ciutadania per aquest procés”.

Cal recordar que el procés participatiu, que va començar el passat dia 15 de juliol i es perllonga en aquesta primera fase fins a aquest divendres dia 30, inclou també, a més del taller que tenia lloc ahir al Museu Tèxtil, una exposició de panells en aquest mateix espai on també existeix una bústia on fer constar opinions i suggeriments, que també es poden fer constar a través de correu electrònic a participacio@ontinyent.es, tal com han fet ja més de mig centenar de persones. A més a més, la ciutadania disposa de la informació del projecte a www.ontinyentparticipa.es.

L’alcalde destacava que des del Govern d’Ontinyent “volem que la ciutadania participe en la construcció de la ciutat, perquè la ciutat l’hem de fer entre totes i tots. Fer processos participatius sempre ha estat enriquidor per a nosaltres, i anem treballant en aquesta línia des de fa anys. En aquest cas i per primera volta en projectes d’aquest calat, fins i tot vam incloure al plec de condicions per a l’empresa adjudicatària que es fera aquest procés. Ara estem recavant idees i buscant el màxim consens perquè després aquest quede plasmat al projecte definitiu”, avançava.

Des de l’equip redactor del projecte, l’arquitecte Fermín Sala, qui va donar detalls als i les assistents de la remodelació que es planteja, valorava molt positivament l’acte, destacant “el comportament i bona educació de les persones, així com les preguntes de tota mena que han fet. Està sent un procés participatiu molt ben plantejat, i amb un grau de formalitat molt elevat”. Sala també posava en relleu que els plànols i dissenys que vam mostrar “no són definitius, el projecte definitiu és el que anem a fer tenint en compte aquest procés, que ens servirà de base per a redactar el projecte final”.

Entre el públic assistent va haver-hi representants de múltiples associacions locals. Des de l’Associació Veïnal del barri de Sant Josep, on es troba la Plaça, Pepe Ureña també valorava positivament un procés “pel qual el govern presenta el projecte i escolta a la ciutadania per reflexionar o rectificar alguns aspectes. Lògicament cadascú defen el seu punt de vista, i nosaltres des de l’associació pensem que estem davant una oportunitat històrica de tenir una plaça de vianants, que no podem desaprofitar”.

Un altre dels assistents, el president d’AHVAL, José Gómez, representant dels hostalers (el tipus d’establiment més present a la Plaça) assenyalava que “és molt positiu que la gent puga mostrar les seues inquietuds i defensar els seus interessos. Tot allò que servisca per a millorar aquest espai i que tinga vida va a ser positiu. Nosaltres entenem que un disseny per als vianants on la gent puga estar tranquil·lament sense vehicles és positiu”, manifestava.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + tretze =