Jorge Rodríguez: "El Patronat de Turisme cerca els encants del teu poble i els potència com a producte turístic"

Especial Fitur 2017 amb el President de Diputació de València.

Guardar

img_4659
img_4659

València Extra ha viscut el dia d'obertura de Fitur com a testimoni de primera mà. Parlem amb un dels protagonistes d'excepció, Jorge Rodríguez, President de Diputació de València.

Quin paper juga la Diputació de València en Fitur?

La diputació ofereix als municipis un aparador important com és Fitur. Al llarg d'aquests dies poden oferir tot el que s'ha treballat al llarg de l'any. En aqueix sentit la Diputació mostren el que han fet. Treballar i combinar una oferta de costa però també d'interior i una professionalització. Tots sabem que els nostres encants, paisatgístic, patrimoni històric, cultural, gastronòmic... tot això al final són potencialitats però cal convertir-les en productes. Treballar en aqueixos productes i que siguen complementaris entre ells. Que la gent no solament venja i passada un dia sinó que allargue la seua estada al màxim en la nostra terra.
De quina forma es fa aqueix treball, Com s'ajuda als pobles al fet que es professionalitzen?
S'ha creat un pla de competitivitat turística que de manera experimental ha nascut en tres comarques: L'Alcúdia, La Ribera i la Vall d'Albaida que juntament amb l'Agència Valenciana de Turisme i les Mancomunitats suposen una inversió de 900.000 euros al llarg de 3 anys. També en projectes més específics com el de Gandia, Llíria, Carcaixent... i una tercera línia que no té relació directa amb el turisme però que crec que és essencial com és la recuperació del patrimoni de valor històric perquè tot el que té valor històric també ho té de turístic.
Qualsevol poble pot accedir a aquest pla?
Sí, la Diputació fa convocatòries en les quals qualsevol poble pot presentar-se. El que fa molt bé el Patronat de Turisme és tractar de veure quins són els teus encants com a poble i a partir d'ells es converteixen en un producte que en algunes circumstàncies per si només no va a funcionar però llavors el que cal fer és sumar altres elements. Exemple d'açò és el programa Entre Comarques en les quals hi ha 5 Mancomunitats i molts pobles implicats i no solament tracta de sumar allò que ofereix un poble sinó el que ofereixen varis amb la finalitat de fer la visita més atractiva.
Quins encants té la província de València?
Crec que és molt difícil destacar un. Crec que hi ha molts encants. D'una banda el fet de combinar la costa amb l'interior i crec que enguany hem d'aprofitar el fet que la Unesco haja declarat les Falles com a patrimoni immaterial de la Humanitat. Crec que això tindrà una influència positiva a València ciutat però també en tots els pobles que tenen falles. Hem aconseguit l'argument perquè vengen a València però hem d'aconseguir l'argument perquè una vegada estigues a València, continues visitant altres poblacions de la província,
Teniu alguna cosa especial preparada per part de Diputació per a enguany en Falles?
Si recordem l'any passat la subvenció que es donava a les comissions falleres ja va ser per convertir-se en ambaixadors contra la violència masclista. Enguany, l'ajuda serà perquè es fa referència en aqueix estendard al fet que som patrimoni de la humanitat i doblegar aqueixa ajuda una mica perquè les comissions puguen organitzar activitats que la donen a conéixer.
Quins són les principals de Volta Ciclista?
La principal novetat és canviar l'escenari. Si l'any passat la volta començava a l'interior, a Requena, i acabava en la costa, a Gandia, enguany rebem la final d'una etapa i l'inici d'una altra i ho fem a Sagunt i a Llíria. La importància de la Volta per a nosaltres és que amb una xicoteta inversió tenim una tornada enorme. Però també hi ha un intangible que és la quantitat de gent que veu la Tornada ciclista i no solament a Espanya sinó en molts països i que veu els paisatges, les gents, el seu patrimoni.
Destacats