25n
25N
25N

Jorge Rodríguez, candidat del PSPV a l'Alcaldia d'Ontinyent després de finalitzar el termini sense més candidatures

Jorge Rodríguez, candidat del PSPV a l'Alcaldia d'Ontinyent després de finalitzar el termini sense més candidatures
05/12/2018 -

L’alcalde d’Ontinyent (València) i expresident de la Diputació provincial, Jorge Rodríguez, ja és automàticament candidat a l’Alcaldia pel PSPV en la localitat després que el termini per a sol·licitar primàries hi haja conclòs sense que s’haja presentat cap sol·licitud, segons han confirmat fonts socialistes.

Rodríguez, que juntament amb dos exassessores i tres responsables de l’empresa pública Divalterra figura com investigat judicialment en el cas Alqueria, va ser suspés cautelarment de militància arran de la seua detenció en aqueixa operació, que es va dur a terme a la fi de juny.

No obstant això, el setembre passat la direcció nacional del PSOE i el PSPV van acordar ajornar fins a desembre –fins a aquesta mateixa jornada– el procés de primàries dels socialistes a Ontinyent, amb la finalitat que poguera presentar-se Jorge Rodríguez, en el cas de no canviar la seua situació judicial.

La decisió es va adoptar en unes negociacions entre Ferraz, el PSPV d’Ontinyent i Blanqueries, després que, inicialment, el PSOE impedira a Rodríguez ser candidat a les primàries per a repetir en l’alcaldia en 2019 en haver sigut suspés cautelarment de militància.

En l’acord aconseguit es va decidir que, si fins a desembre la situació judicial de Rodríguez es mantenia com fins ara, sí que podrà presentar-se i es durà a terme el procés de primàries. En aquest cas, el jutjat recentment prorrogar el secret sumarial sobre la causa, per la qual cosa no s’ha produït cap canvi en el procés judicial, més enllà que aquest dimarts el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana informara que el jutjat havia autoritzat a la UDEF a recaptar informació que completara la intervinguda en les entrades i registres de juny.

Aquest dimecres, a les 14.00 hores, finalitzava el termini per a presentar la sol·licitud de primàries a Ontinyent (per al que s’haguera requerit el 50 per cent de les signatures de l’agrupació local), sense que s’haja presentat cap petició, per la qual cosa l’actual alcalde, com ho estableix el procés intern ordinari, passa a ser ratificat automàticament com a candidat.

L’acord contemplava que si es revelaren actuacions poc ètiques o reprovables vinculades a conductes delictives, Rodríguez no podrà ser candidat. L’alcalde expressava ahir la seua sorpresa per la informació feta pública pel TSJCV i deixava caure que en aquest cas “sempre hi ha moltes coincidències”, en ser just un dia abans de la seua confirmació com a candidat.

“El que sí que tinc clar és que, per descomptat, ni amb mi ni amb Ontinyent van a poder. Poden tirar tot el que vulguen, perquè ni amb mi ni amb Ontinyent van a poder”, advertia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 2 =

caixaontinyent
paterna
ruta massamagrell