25n
25N
25N

El PSPV proclama a Jorge Rodríguez com a candidat a repetir en l'Alcaldia d'Ontinyent

Bonig critica la proclamació: “Si és culpable ho determinaran els tribunals, però si és innocent ja porta una condemna”

El PSPV proclama a Jorge Rodríguez com a candidat a repetir en l'Alcaldia d'Ontinyent
15/12/2018 -

La comissió nacional d’Ètica i Garanties del PSPV-PSOE ha proclamat la candidatura de Jorge Rodríguez a l’Alcaldia d’Ontinyent per a les eleccions municipals de 2019, amb les quals revalidaria el càrrec que ostenta actualment.

La presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, ha criticat la proclamació de l’expresident de la Diputació de València i ha recordat la seua investigació en el cas Alqueria: “Com ja li vaig dir a (Ximo) Puig –‘president i líder del PSPV–, si és culpable ja el determinaran els tribunals, però si és innocent ja porta una condemna”.

En un acte de partit a Alboraia, Bonig ha subratllat aquest dissabte que “el que era fins fa poc president de la Diputació i continua com a alcalde d’Ontinyent, imputat presumptament per delictes de corrupció, detingut per la Policia Nacional i va passar un dia en el calabós, serà el candidat a l’Alcaldia d’Ontinyent”.

“Nosaltres som un partit responsable, no som com ells i sí que creiem en la presumpció d’innocència”, ha asseverat, per a dirigir un missatge a la vicepresidenta del Consell i coportaveu de Compromís: “No sé si (Mónica) Oltra considerarà que és ètic i estètic, o si l’ètica i estètica només compten quan es tracta del PP”.

Al marge del nomenament, la ‘popular’ ha lamentat davant els militants i simpatitzants que “el PSPV ha abandonat aquesta terra” per la falta d’inversions a la província de València. “Els ciutadans de Morella (Castelló) rebran 2.500 euros, són 2.200 persones, i els de la província, que són exactament igual de valencians, 52 euros per persona”, ha il·lustrat.

NO VA HAVER-HI MÉS SOL·LICITUDS

Des de dimecres passat 5 de desembre, Jorge Rodríguez és automàticament candidat a l’Alcaldia pel PSPV en la localitat, després que el termini per a sol·licitar primàries concloguera sense que s’haja presentat cap sol·licitud.

Rodríguez, que juntament amb dos exassessors i tres responsables de l’empresa pública Divalterra figura com investigat judicialment en el cas Alqueria, va ser suspés cautelarment de militància arran de la seua detenció en aqueixa operació, que es va dur a terme a la fi de juny.

Al setembre, la direcció nacional del PSOE i el PSPV van acordar ajornar fins a aquest mes el procés de primàries dels socialistes a Ontinyent, amb la finalitat que poguera presentar-se Jorge Rodríguez en el cas de no canviar la seua situació judicial. La decisió es va adoptar en unes negociacions entre Ferraz i Blanqueries, després que, inicialment, el PSOE li impedira ser candidat en haver sigut suspés cautelarment de militància.

En l’acord es va decidir que, si la situació judicial de Rodríguez es mantenia, podria presentar-se i es durà a terme el procés de primàries. També es va establir que si es revelaren actuacions poc ètiques o reprovables vinculades a conductes delictives no podria ser candidat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 4 =