25n
25N
25N

Jorge Rodríguez anuncia la congelació d'impostos i taxes a Ontinyent per ajudar a la ciutadania a fer front als efectes de la covid-19

L’alcalde i la regidora d’Hisenda, Natàlia Enguix, presenten les ordenances fiscals de 2021 amb noves facilitats per al pagament dels tributs

Jorge Rodríguez anuncia la congelació d'impostos i taxes a Ontinyent per ajudar a la ciutadania a fer front als efectes de la covid-19
06/10/2020 -

L’Ajuntament d’Ontinyent congelarà en 2021 les taxes i impostos municipals a la ciutadania, una mesura que pretén ajudar als veïns i veïnes a fer front als efectes econòmics de la pandèmia de la covid-19. Així ho anunciava l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, en presentar juntament amb la regidora d’Hisenda, Natàlia Enguix, la proposta de revisió de les ordenances fiscals per al proper any.

L’alcalde definia esta proposta com a “molt treballada, de gran sensibilitat social, i que permet avançar en la promoció econòmica de la ciutat i la lluita contra el canvi climàtic”, i posava de relleu la bona resposta ciutadana a les mesures fiscals i facilitats als pagaments posats en marxa pel Govern d’Ontinyent durant el confinament. En aquest sentit, Natàlia Enguix ha destacat que la recaptació d’impostos i taxes no s’ha ressentit malgrat que la pandèmia i es manté en les xifres d’anys anterior. Enguix ha ressaltat la responsabilitat de la ciutadania a l’hora de complir amb la seua ciutat, “perquè així és com podem seguir fent polítiques que no deixen a ningú pel camí i promoguen l’activitat econòmica”, manifestava.

Així, a la proposta de revisió d’ordenances per a 2021 (que ja ha estat traslladada al Consell Econòmic i Social, al Consell Veïnal i al Consell de Ciutat), es mantenen les bonificacions a les taxes de fem i aigua a les famílies desafavorides; les del 50% a l’IBI i l’IAE introduïdes l’any passat per a la implantació d’energies renovables; altres com la del 95% de l’impost de construccions quan les obres no superen els 60.000 euros; o la congelació absoluta d’impostos que evitarà augmentar la pressió fiscal.

A més, es manté la suspensió de la taxa de terrasses per la pandèmia i es milloren les bonificacions d’impostos a les empreses, com la del 50% de l’impost d’activitats econòmiques (IAE) que passa a requerir un increment mitjà de la plantilla amb contracte indefinit en 2020, en lloc de l’últim lustre, “ajudant així a les empreses que han pogut augmentar les seues plantilles malgrat que la maleïda pandèmia assenyalava Enguix.

Pagament dels tributs en 12 mesos i sense interessos

Una altra novetat és la creació d’un nou termini per a l’adscripció ciutadana al Compte Corrent Tributari, l’eina que permet pagar els impostos en 12 mesos sense interessos de demora. A més de mantenir la possibilitat de sol·licitar-ho de gener a novembre amb efectes per a l’any següent, s’introduirà un termini addicional de l’1 al 15 de febrer que permetrà beneficiar-se en el mateix any en curs. “És un canvi amb el qual volem afavorir un major ús i aprofitament d’aquest instrument que sense dubte ajuda que empreses i famílies no es troben tan costera amunt el compliment de les seues obligacions fiscals”, concloïa la regidora d’Hisenda.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × cinc =