25n
25N
25N

Jorge Rodríguez: "Amb els xecs Tornem Junts Ontinyent marca el camí també en promoció de l'economia local"

Jorge Rodríguez: "Amb els xecs Tornem Junts Ontinyent marca el camí també en promoció de l'economia local"
23/06/2020 -

“Hem d’estar molt satisfets, perquè amb els xecs consum Tornem Junts Ontinyent està marcant el camí també en matèria de promoció de l’economia local”. Així ho manifestava hui l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, en una roda de premsa juntament amb el regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda, a la qual valoraven les últimes dades de la campanya “Queda’t a Ontinyent, compra a casa”, una de les iniciatives incloses al pla municipal de reactivació de l’economia davant la crisi de la Covid-19.

Jorge Rodríguez agraïa la bona acollida generalitzada a la iniciativa, dins la qual la ciutadania ja ha gastat més de 230.000 euros als establiments locals amb els xecs consum posats a la venda per l’Ajuntament per la meitat del seu valor nominal, “una acció específica que altres ciutats estan emulant, i que estem orgullosos d’haver posat en marxa en un temps rècord i comptant amb el suport de les associacions de comerciants i hostaleria i la totalitat dels grups polítics municipals”.

Dels 9314 euros en xecs ja s’han canviat 2731, el que suposa el 29% del total. S’han canviat per valor de 231.520 euros, el que suposa el 39% dels quasi 600.000 euros en xecs que s’han posat en circulació en aquesta primera tanda, que es veurà represa amb altres 400.000 euros en setembre, tal com van sol·licitar a l’Ajuntament les mateixes associacions, per tal de fer front en la tardor als habituals efectes de l’alentiment del consum, agreujada enguany per la crisi de la Covid-19.

Pablo Úbeda explicava que l’impacte de la campanya “va a ser molt superior a eixe milió d’euros, primer perquè el preu dels productes no té per què ajustar-se al dels xecs, o siga que si canvies un xec de 200 euros en una compra de 250 o 300 la despesa és superior; i segon perquè estem fent un efecte crida a comprar a casa que està movent a les persones a comprar també sense els xecs”, explicava.

El regidor destacava el fet que s’hagen canviat el 29% dels xecs posats en circulació però per un import del 39% del valor total, “el que suposa que s’han canviat primer els xecs de més valor”. Cal recordar que els xecs van eixir a la venda per la meitat del seu valor, amb la qual cosa dels 231.520 euros canviats fins ara, 115.760 han estat aportats per l’Ajuntament, i altres tants per la ciutadania. L’edil també incidia en la bona valoració que estan fent totes les associacions participants (Comerç IN, SOC, Associació de Comerciants de Sant Rafel i AHVAL), “que ens han constatat un augment generalitzat de les vendes i de la visita als establiments de clientela local”, i aprofitava per a destacar el bon funcionament que va tenir la plataforma TPV de venda de xecs posada en marxa per Caixa Ontinyent.

L’alcalde i el regidor coincidien en destacar que “comerç, hostaleria i serveis són fonamentals per recuperar la normalitat, és probablement el sector que més ha patit l’aturada d’activitat que ha suposat la pandèmia, i per això hem de seguir apostat totes i tots per consumir a Ontinyent, perquè fer-ho és recolzar l’economia de tota la ciutat davant una situació que sols podrem enfrontar adequadament si ho fem junts”, concloïen. Cal recordar que juntament amb “Queda’t a Ontinyent, compra a casa”, el pla “Tornem Junts” del Govern d’Ontinyent també inclou accions de reactivació econòmica per donar suport a altres sectors, com ara la indústria amb el conveni de suport al Clúster Sanitari; les ajudes directes de fins a 1000 euros per als autònoms, pimes i micropimes; o el Pla d’Obres i Serveis posat en marxa per recolzar al sector de la construcció i afins.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + sis =