25n
25N
25N

Jorge Alarte defensarà a l'alcalde de Paterna

El exsecretari general del PSPV ja va ser l’advocat dels socialistes de Paterna en el judici contra l’exalcalde del PP

Jorge Alarte defensarà a l'alcalde de Paterna
12/06/2018 -

Hi ha velles glòries que mai se’n van anar. Jorge Alarte, el que fóra secretari general del PSPV entre 2008 i 2012, serà la persona que defense als tres edils socialistes de Paterna acusats d’un presumpte delicte de prevaricació. L’alcalde, Juan Antonio Sagredo, i dos tinents alcalde, Nuria Campos i Julio Fernández, estan sent investigats arran de la denúncia del PP de Paterna sobre un contracte menor que el consistori va subscriure en Halloween per 17.900 euros més IVA, fregant els 18.000 euros que la Llei de Contractes del Sector Públic establia com a límit.

La presència de Jorge Alarte com a lletrat a Paterna no és nova. Ja va ser l’advocat del PSPV de Paterna en el judici contra el exalcalde del PP, Lorenzo Agustí, pel contracte de l’obra de l’Auditori de la localitat. En aquell procediment, Alarte va aconseguir que la justícia condemnara i inhabilitara al popular. Aquella victòria li va valdre la confiança dels socialistes paternenses.

Més contractes presumptament irregulars

Precisament ahir, l’alcalde i els seus dos edils havien d’acudir a declarar als jutjats de Paterna, però finalment no ho van fer perquè la jutgessa va decidir ajornar els testimoniatges per l’ampliació de denúncia que va presentar el Partit Popular el dijous de la setmana passada. La nova documentació presentada inclou més contractes amb empreses relacionades amb socis i amics dels edils socialistes.

A l’esquerra, l’alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo (PSPV)

Un històric en el PSPV

Alarte, que ara exerceix la seua professió de jurista, és un històric dels socialistes valencians. Alcalde d’Alaquàs entre 1999 i 2009, l’advocat es va convertir en secretari general en 2008, després de batallar amb Ximo Puig. En 2012, va córrer pitjor sort i va ser el morellà el qui li va arrabassar el càrrec aquell 31 de març, però Alarte mai va voler clavar-se amb la nova direcció de Blanqueries i sempre va treballar en l’ombra a favor de l’estabilitat socialista.

Així mateix va ser diputat en les Corts Valencianes des de 2011 fins a 2015. Després d’un temps exercint la seua vertadera professió, va veure la seua recompensa en les llistes al Senat, ocupant el cap de llista per València. No obstant açò, els socialistes de la província de València van quedar fora de la Cambra alta.

 

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 2 =

torrent