25n
25N
25N

Jordi Mayor: «Anem a fer tot el que faça falta per a tornar a la normalitat quan abans»

L’Ajuntament intensifica els esforços per reparar totes les zones afectades pel temporal Glòria

Jordi Mayor: «Anem a fer tot el que faça falta per a tornar a la normalitat quan abans»
23/01/2020 -

L’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, fent una crida a la calma ha insistit en que «anem a fer tot el que faça falta per a tornar a la normalitat quan abans».

Per segon dia consecutiu, distints serveis municipals de Cullera treballen a destall per tal de restablir la normalitat el més prompte possible a totes les zones afectades pel temporal marítim.

Durant el dia d’ahir, la forta granissada i la intensa pluja dificultaren els primers treballs de neteja i de recollida de residus i desperfectes provocats pel temporal. No obstant, estos treballs s’han représ perquè tot estiga en òptimes condicions quan abans.

Així, tal com explica el regidor de Serveis Exteriors i Platges, Salva Tortajada, s’estan valorant tots els danys. L’edil ha informat de que el temporal ha arrassat molta infraestructura turística com torres de vigilància en quasi totes les platges, passarel·les, papereres, rentapeus i altres. Tortajada ha afirmat que s’està retirant tota la brutícia, canyes i els peixos que la mar ha arrossegat fins la badia i que està previst que estiguen netes al llarg de la setmana.

El regidor també ha manifestat que tot i que l’aigua ha arribat fins al passeig marítim no hem tingut cap desperfecte de grans dimensions excepte zones on ha botat un poc de paviment.

Tortajada ha insistit en que des del primer moment s’està en contacte amb totes les Administracions, tant pel tema de platges com pel riu. A més, ha assenyalat que la Conselleria ha confirmat que durant estos dies va a netejar els dos marges del riu.

Per altra banda, el Centre de Coordinació d’Emergències ja ha desactivat totes les emergències i preemergències al litoral sud de València i l’Ajuntament de Cullera ja ha obert al públic els parcs i jardins de la ciutat així com els camins del Molí Cremat, del Rafol, de l’Escollera i l’avinguda de l’Estany.

Subministrament d’aigua al Brosquil

L’Ajuntament de Cullera i l’empresa mixta Aigües de Cullera treballen de valent per tal de restablir el subministrament d’aigua al Brosquil al llarg del dia de hui. La força del temporal Glòria arrancà les canonades que donaven pas a l’aigua i provoca una avaria entre el veïnat.

El regidor del Cicle Integral de l’Aigua, Juan Vicente Armengot, ha explicat que degut a les dificultats creades per les inundacions del temporal, els tècnics de l’empresa encara no havien pogut accedir a la canonada que provocava el tall d’aigua. La zona acumulava moltíssima aigua i la canonada es trobava arrossegada i inundada per la mar.

Ara, dos brigades han intensificat el treball perquè al llarg del dia de hui els veïns i veïnes del Brosquil puguen tornar a la normalitat. Així, es connectarà una canonada provisional per poder deixar-ho tot en servei.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + quinze =