25n
25N
25N

Coneixes el joc dels Quatre Cantons?

Jugaven els nostres avis, però pot ser una bona opció per a jugar amb cinc amics

istockphoto.com/Marie_Liss

Coneixes el joc dels Quatre Cantons?
24/07/2018 -

Les nits a la fresca potser són la millor excusa per a sortir al carrer i passar una bona estona amb amigues i amics, però si a això li sumem el joc, es converteix en un dels moments més esperats del dia. Això feien els nostres avantpassats quan jugaven al joc dels Quatre Cantons, però ara aquesta activitat tradicional continua més viu que mai als carrers dels pobles valencians.

Per a jugar, es necessiten cinc persones que vulguen passar-ho bé i un espai on es puguen marcar quatre cantons. Abans, normalment es jugava amb els quatre punts que forma la intersecció de dos carrers, però si és perillós i no hi ha adults que puguen vigilar els cotxes, es pot col·locar objectes en un espai gran sense obstacles per a senyalitzar cada cantó. Aquest serà l’escenari.

Una vegada preparat, els jugadors faran un sorteig per a triar qui estarà en mig de la pista i qui en els quatre cantons, que hauran de protegir-se de l’altre. En concret, han de traslladar-se a la resta de cantons aprofitant les distraccions del company del centre i aquest correrà per a furtar un cantó als contrincants. En cas que cap dels quatre jugadors es menege, podrà contar fins a tres per a obligar-los a moure’s i tractar de canviar la seua posició per algú.

L’objectiu, per tant, és mantenir-se sempre en un cantó. La persona que guanye serà qui més aguante en aquestes quatre posicions. Així, pot ser del més dinàmic i àgil, però també ple d’estratègies per a aconseguir guanyar.

 

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − quatre =

Informacion coronavirus