25n
25N
25N

Millorar la memòria i l'atenció a través del Mocador

És una de les millors oportunitats per a jugar en equip a un joc tradicional

istockphoto.com/bowdenimages

Millorar la memòria i l'atenció a través del Mocador
24/07/2018 -

Quan una gran colla de xiquets i xiquetes vol jugar, probablement pensa que el joc del Mocador és la millor opció. Es tracta d’una activitat dinàmica on es treballen valors com el treball en equip, la competitivitat sana, la memòria o la motricitat que fan que siga molt completa per als més menuts, però sobretot, molt divertida.

Així, poden jugar moltes persones, però es recomana que hi haja unes dotze, sis per cada equip. Per tant, encara que és necessari un nombre parell de persones, si hi ha algú solt, pot ser el portador del mocador i tornar-se amb altres companys. Una vegada creats els equips, els integrants de cada bàndol s’han de reunir i decidir qui tindrà cada número. D’aquesta manera, tothom haurà de recordar-ho per a aconseguir el mocador.

A continuació, la persona que porte el mocador, que no pertany a cap dels equips, ha de marcar les línies que delimiten el camp de cada partició, que serà la posició on s’han de col·locar els membres. Després s’haurà de quedar quieta al mig de la pista i, amb la tela a la mà, haurà de cridar un número. En aquest moment, els jugadors que el tinguen, hauran de córrer i agafar el mocador abans que l’adversari, però no podran relaxar-se fins a arribar a travessar la línia del seu camp.

Per tant, durant el camí, el contrincant haurà de perseguir al jugador o jugadora per a tractar de llevar-li el mocador i, si ho aconsegueix, l’altre haurà de perseguir al lladre per a furtar-se’l. Cada equip, així, sumarà punts fins a guanyar. Aquesta és la part més divertida del joc del Mocador: mantindre sempre els ulls i els oïts ben oberts i estar atent a cada moviment.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × un =