25n
25N
25N

El "Gua", un joc que mai passa de moda

Amb sols sorra i boletes, aquest joc és perfecte per a passar una vesprada amb amics

istockphoto.com/RiniSlok

El "Gua", un joc que mai passa de moda
24/07/2018 -

Si hi ha una activitat que mai passa de moda, és qualsevol que incloga boletes. I és que, encara que es calcula que podrien existir des de l’antic Egipte i en la Roma precristiana, els més xicotets de la casa continuen inventant jocs i col·leccionant-les per a divertir-se i deixar volar la imaginació.

Hi ha moltes variants per a passar l’estona amb aquestes esferes i una de les més populars i tradicionals és la del “Gua”. Per a jugar, cal reunir a entre tres i cinc amics en un lloc on hi haja arena i fer un xicotet clot en ella, el “gua”. Una vegada fet, es marcarà una ratlla a una distància pactada pels jugadors per a començar a tirar al forat. Aquest serà l’espai on cada jugador haurà d’introduir la seua boleta per a poder matar a les altres, llançant-la amb un toc de polze i dit índex i calculant la força necessària per a tocar als contrincants.

D’aquesta manera, l’objectiu és matar als contrincants i aconseguir més boles per a jugar una altra vegada. El guanyador serà qui més esferes acumule dels seus companys i la partida acabarà quan no queden boletes en l’arena. La diversió i l’estratègia no falten en el “Gua”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + huit =

mercat medieval ontinyent
mercat medieval ontinyent